Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE METKOVIĆ

MAK-ovci oduševili Pomutnjom

Objavljeno prije

Pomutnja 08

Gradskom kulturnom središtu Metković sinoć je, u izvedbi Metkovskog amaterskog kazališta režiji u Jasne Jukić održana predstava Pomutnja autora Gorana Matića.

Predstava Pomutnja je životna priča Paske Baverina koji je zbog raznih razloga otišao u Ameriku, ostavivši trudnu ženu koja mu je kasnije rodila kćer. Iako se nije mogao vratiti u rodni kraj, Pasko je i dalje pomagao njih i ostalu rodbinu i sumještane. Predstava započinje organizacijom Paskine sahrane, gdje se skuplja lokalno susjedstvo i rodbina. U iščekivanju posmrtnih ostataka vrte se razne priče iz prošlosti, o prolaznosti života, materijalizacije današnjeg društva te svih drugih čimbenika koje nam je nametnuo današnji stil i način života.

U predstavi punoj prevrta i pomutnje glumili su Željka Bulić-Petrović, Ana Veraja, Jure Talajić, Vinko Vuković Liska, Manuela Šiljeg – Malezija, Josip Talajić i Marijeta Kežić.

Publika je odlično prihvatila predstavu i glasnim pljeskom pozdravila sve zaslužne za njenu realizaciju, a posebno su ih pozdravili gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i zamjenica župana Žana Marević.

Nakon završetka predstave gledatelji su mogli uživati u zakusci i druženju u Galeriji Gradskog kulturnog sjedišta Metković gdje su MAK-ovci proslavili premijeru predstave.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije