Ostanimo u kontaktu

11 GODINA POSTOJANJA

Koncert učenika OGŠ Metković povodom Dana škole

Objavljeno prije

Danas, 5. lipnja u galeriji GKS-a održan je koncert povodom Dana škole OGŠ Metković.

11. rođendan škole je obilježen dodjelom priznanja i zahvalnica učenicima koji su tijekom ove školske godine najuspješnije predstavljali svoju školu na regionalnim, državnim, ali i međunarodnim natjecanjima poput Dalekih akorda.

Na koncertu su nastupili Jelena Lazarević, Ljubica Ćelić, Ivan Volarević, Jakov Šiljeg, Marta Markota, Mia Šiljeg, Gabriel Vladimir, Luka Toni Batinović, Brigita Rakić, Ana Sušak, Rafael Markota, Maja Dragobratović, Ivano Dragobratović, Marko Matić, Tonći Zvonić, Kristina Jerković, Matija Glučina, Ante Juračić, Ana Kiridžija, kvintet gitara u sastavu: Petar Bubalo, Mihael Dodig, Maja Dragobratović, Luna Medak, Petra Talajić i Dječji zbor OGŠ Metković.

Program su pripremili nastavnici: Karmen Stojić, Slađana Knežević, Romeo Herceg, Matea Jurilj, Ivica Maslać, Mirko Violić, Željko Mandarić, Robert Sivrić, Mihaela Pavlović, Marija Berljak, Erna Čizmić Rebić, Javorko Popović i Dragan Gutić.

Čestitamo OGŠ Metković njihov dan, a u galeriji pogledajte kako je izgledalo obilježavanje Dana škole:

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Održana Večer alternativne i urbane poezije

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković večeras je održana Večer alternativne i urbane poezije.

Nastupio je počasni predsjednik Hrvatskog književnog društva u Rijeci, Valerio Orlić, predsjednik Društva hrvatskih književnika, ogranka u Sisku, Siniša Matasović, pjesnici Žarko Jovanovski i Zvonimir Grozdić iz Zagreba te Ivan Španjić iz Otrić-Seoca.

Najmlađi pjesnik iz ove skupine, Ivan Španjić, poeziju piše od svoje šesnaeste godine, a s ponosom ističe kako mu je prva pjesma tiskana u Vrgoračkim novinama. Član je više kulturnih i umjetničkih društava, sudionik je brojnih festivala i večeri poezije. Do sada je izdao jednu zbirku poezije, a druga se upravo tiska.

Siniša Matasović, nagrađivani je autor pjesama i kratkih priča, a godinama je bio aktivan i kao zamjenik glavne urednice časopisa Riječi. Bio je angažiran i kao vanjski suradnik Hrvatske radio televizije za dramatizacije u emisiji Radio roman. Sudionik je i organizator raznih domaćih i inozemnih festivala i manifestacija. Na prvom službenom prvenstvu slam poezije u Hrvatskoj održanom 2015. godine bio je viceprvak države.

Valerio Orlić, objavio je dvadeset i jednu zbirku pjesama i knjigu književnih osvrta Ogledala (2019.). Njegovi književni radovi prevedeni su na trinaest jezika, zastupljeni su u antologijama i časopisima u zemlji i inozemstvu. Mnoge su njegove pjesme uglazbljene. Dobitnik je brojnih priznanja i književnih nagrada na međunarodnoj razini, među kojima možemo izdvojiti nagradu Homer (2018.), Apolon (2019.), pokretač je više festivala
književnosti, književnih susreta, znanstvenih skupova i umjetničkih kolonija.

Zvonimir Grozdić, sa pjesmama i kratkim pričama zastupljen je u više zbornika poezije i proze u Hrvatskoj i inozemstvu. Radove je objavljivao u relevantnim književnim časopisima i na portalima za književnost, umjetnost i kulturu. Pjesme su mu prevedene na ukrajinski i objavljene u antologiji suvremene hrvatske ironične poezije Hrvatski pjesnički huligani koja je nominirana za najbolju pjesničku zbirku u Ukrajini 2018. godine. Za zbirku pjesama Pigmenti dobio je nagradu HKD-a Književno pero.

Žarko Jovanovski, diplomirao je umjetničku grafiku na ALU u Zagrebu. Izlagao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Godine 1994. god. dobitnik je specijalne nagrade na natječaju za spomenik košarkašu Draženu Petroviću. Izdao je deset knjiga poezije i zbirku kratkih pripovijesti. Godine 2017. dobitnik je nagrade za najbolju erotsku pjesmu na međunarodnom natječaju u Sloveniji. Iste godine dobio je i nagradu HKD-a za najbolju knjigu poezije. Njegove pjesme uvrštene su u Antologiju hrvatske huliganske poezije (Ukrajina 2018. god.).

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije