Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Koncert Kvarteta saksofona Umjetničke akademije u Splitu

Objavljeno prije

Kvartet saksofona 4

U sklopu Prosinačkih svečanosti sinoć je u Galeriji Gradskog kulturnog središta održan koncert Kvarteta saksofona Umjetničke akademije u Splitu.

Saksofonisti Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) i metkovka Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon) svirali su djela Handela, Lantiera, Dobussyja, Detonija, Matitia, Escaicha i Iturraldea, a nakon pljeska publike na kraju koncerta izveli su i Duet cvijeća iz Delibesove opere Lakme.

Članovi UMAS kvarteta saksofona studenti su u klasi prof. Gordana Tudora, a kvartet je osnovan 2015. te su već u srpnju te godine imali prvi nastup na Izlogu suvremenog zvuka u Zagrebu. Dobitnici su međunarodnih, državnih i reionalnih natjecanja. Njihov repertoar obuhvaća djela od baroka do suvremene glazbe.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije