Ostanimo u kontaktu

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Koncert Kvarteta saksofona Umjetničke akademije u Splitu

Objavljeno prije

Kvartet saksofona 4

U sklopu Prosinačkih svečanosti sinoć je u Galeriji Gradskog kulturnog središta održan koncert Kvarteta saksofona Umjetničke akademije u Splitu.

Saksofonisti Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) i metkovka Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon) svirali su djela Handela, Lantiera, Dobussyja, Detonija, Matitia, Escaicha i Iturraldea, a nakon pljeska publike na kraju koncerta izveli su i Duet cvijeća iz Delibesove opere Lakme.

Članovi UMAS kvarteta saksofona studenti su u klasi prof. Gordana Tudora, a kvartet je osnovan 2015. te su već u srpnju te godine imali prvi nastup na Izlogu suvremenog zvuka u Zagrebu. Dobitnici su međunarodnih, državnih i reionalnih natjecanja. Njihov repertoar obuhvaća djela od baroka do suvremene glazbe.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije