Ostanimo u kontaktu

AUTORSKA VEČER

Književnica Duška Mušić predstavila knjige ‘Valunzi’ i ‘Mamac za lignju’

Objavljeno prije

Autorska večer, Duška Mušić 01

U Gradskoj knjižnici Metković jučer je održana autorska večer književnice Duške Mušić na kojoj su na zanimljiv način predstavljene njene dvije knjige, Valunzi i Mamac za lignju.

Duška Mušić rođena je u Metkoviću, a u mirovini živi i stvara u Pločama. U svojim djelima piše o istinitim, životnim pričama, začinjenim humorom i daškom erotike, ali i o onim dirljivim i teškim trenutcima, u obliku poezije i kratkih priča. Valunzi su objavljeni 2016., a Mamac za lignju 2017.

Književnica Mušić kazala je da je glavna tema njenih knjiga ljubav:

– Glavna tema knjiga je, recimo, ljubav, iako na pomalo čudan način. Kad sam otišla u mirovinu iz dosade sam počela pisati blogove sa kratkim duhovitim erotskim pričicama. Nagovorili su me da to izdam kao knjigu. To su ti moji Valunzi. Recimo da su me oni nekako gurnuli u književnu orbitu, iako se time baš ne dičim. Valunzi su napisani na jedan prizeman način, tako da budu dostupni široj masi. Da bih pokazala da znam gdje ide točka, a gdje zarez, napisala sam nastavak Valunga, Mamac za lignju, a to je ono što čitaju oni koji imaju bolji intimni život nego u Valunzima – rekla je Mušić

Uz autoričino živopisno čitanje ulomaka iz knjiga, u predstavljanju su sudjelovali i Vinko Vuković Liska koji je s autoricom na humorističan način čitao ulomke dopisivanja na intrnetu te Jasna Krilić i Lora Mihaljević koje su, uz čitanje ulomaka, odsvirale i otpjevale nekoliko pjesama te tako dodatno uljepšale večer. Prisutne je pozdravila i ravnateljica knjižnice Vesna Vidović koja se zahvalila svima koji su došli unatoč lošem vremenu.

Na kraju predstavljanja, autor Florijan Bebić  izrazio je želju da Duški Mušić, kao kolegici književnici, pokloni svoju knjgu te mu je autorica, u znak zahvale, poklonila i potpisala svoju knjigu.

Zainteresirani su knjige mogli kupiti za 50 kuna koje im je Duška Mušić i potpisala.

Marija Jeramaz

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije