Ostanimo u kontaktu

NERETVANI U NJEMAČKOJ

Klaudija (Ujdur) Ljubić, porijeklom iz Krvavca, s obitelji u izvedbi ‘Ere s onoga svijeta’, predstava ostvarila uspjeh među hrvatskim iseljeništvom

Objavljeno prije

Foto: HKM Wuppertal/Klaudija Ljubić

Foto: HKM Wuppertal/Klaudija Ljubić

U subotu, 14. listopada u Kulturnom domu u Wuppertalu u Njemačkoj, održana je premijera predstave Ero s onoga svijeta u kojoj je sudjelovalo četrdesetak glumaca, plesača i pjevača iz Hrvatske katoličke misije Wuppertal uz članove skupine Povuci-potegni.

Njiihovu verziju poznate opere Jakova Gotovca zapazili su njemački i hrvatski mediji koji su je opisali kao nešto najbolje što se u zadnjih desetak godina predstavilo u čitavom hrvatskom iseljeništvu (Večernji List).

Glavnu žensku ulogu, Đulu, glumila je Klaudija Ljubić, rođena Ujdur, porijeklom Neretvanka. Rođena je u Njemačkoj, otac joj je iz Krvavca 1, a majka iz mjesta pored Plitvičkih jezera. Njen muž, također rođen u Njemačkoj, porijeklom iz Širokog Brijega, glumio je Eru. Sudjelovanje u predstavi je bio veliki obiteljski događaj i zbog toga što su dječake glumili njihovi sinovi Luka i Toni. Klaudija Ljubić inače pjeva prvi glas u ŽVG Ružmarinke, koje su pjesmom pratile predstavu. Za sebe i svoju obitelj Ljubić kaže da su cijeli život odgajani u hrvatskom duhu i da su aktivni članovi Hrvatske katoličke misije i u Düsseldorfu i u Wuppertalu.

Pripreme za izvedbu Ere s onoga svijeta trajale su oko 18 mjeseci, a voditeljica projekta je Anđelka Marić. Uz nju je, za pripremu glumaca amatera zaslužan i profesionalni glumac Ante Luburić. Hrvatsku katoličku misiju Wuppertal trenutno vodi fra Marko Domazet Lošo, ali, zanimljiv je podatak, da ju je do prije godinu dana vodio Metkovac fra Josip Repeša koji je i započeo projekt izvođenja predstave s članovima HKM Wuppertal.

Našim Neretvanima i njihovim prijateljima čestitamo na uspjehu i želimo im sreću u budućim umjetničkim podvizima, a isječak iz prestave možete pogledati na ovim video zapisima:

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije