Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Josipa Pavičić Berardini predstavila svoju knjigu ‘Šest milimetara’

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je Josipa Pavičić Berardini predstavila svoju knjigu Šest milimetara – ispovijest o boli i pobjedi.

Autorica u svojoj knjizi govori o iskustvu i odlukama nakon što je u 35. godini saznala da boluje od raka dojke. Na predavanju je istaknula da se treba naučiti voljeti sebe, opraštati i živjeti u sadašnjosti, a ne se opterećivati prošlošću ili dalekom budućnosti.

Josipa Pavičić Berardini autorica je tri romana, dva desetljeća je radila u tiskanim TV medijima, voditeljica autogenog treninga, bavi se humanitarnim radom, pruža psihološku pomoć i ambasadorica je Udruge Europa Donna Hrvatska. Kazala je da se na pisanje knjige odlučila jer je vidjela da svojim savjetima pomaže ženama koje boluju od raka.

– Na pisanje knjige potaknulo me to što sam, kad sam se uključila u Udrugu Europa Donna Hrvatska, vidjela koliko zapravo tamo moja podrška znači ženama koje trenutno prolaze kroz tu bol i patnju. Zato sam odlučila izaći s tim u javnost. Povratne informacije su jako lijepe i baš mi je drago da sam to napravila. Predstavljanja knjige su nekakav logičan slijed kad knjiga ide vani, ali nisam znala da će biti toliko tražena i što više putujem po Hrvatskoj, to se sve više ljudi javlja i želi da dođemo u njihovo mjesto ili grad. Zbog toga sam se odlučila posvetiti i pokloniti tom dijelu do lipnja 2018. i mislim da ćemo posjetiti oko stotinu gradova i mjesta u Lijepoj Našoj. Smatram da to puno pridonosi svijesti o raku dojke, o važnosti pregleda i samopregleda – kazala je Pavičić Berardini.

Autorica je odlučila od knjiga prodanih na predstavljanjima donirati trideset posto prihoda za kupnju aparata za intraoperativno zračenje za koji Europa Donna skuplja novce već četvrtu godinu.

Na kraju predstavljanja knjige, Josipa Pavičić Berardini se slikala s posjetiteljicama kako bi fotografiju uključila u zbirku svih posjećenih mjesta u Hrvatskoj te je zainteresiranima u knjigama napisala posvetu.

Marija Jeramaz

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije