Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

PROMICANJE KULTURNE BAŠTINE

Gradska glazba Metković nastupila u Neumu na 13. Večeri hrvatskog folklora ‘Oj kamenu rodni moj’

Objavljeno prije

HKUD ‘Lindžo‘ Neum organizirao je 13. Večeri hrvatskog folklora pod nazivom ‘Oj kamenu rodni moj‘ na kojem je sudjelovalo deset društava koji promiču kulturnu baštinu.

  • NEUMSKE MAŽORETKINJE NEUM
  • GRADSKA GLAZBA METKOVIĆ
  • HKUD  „LINDŽO“  NEUM
  • HKUD „HUTOVO“ HUTOVO
  • ANSAMBL „BOJMIJA“ GEVGELIJA
  • HKUD „HERCEGOVAC“ ŠIROKI BRIJEG
  • HKD „NAPREDAK“ KNIN
  • ŽVS „IVE“ IVANIĆ-GRAD
  • HKUD „SVETI ANTE“ DRETELJ
  • HKC „BUNJEVAČKO KOLO“ SUBOTICA

Susret je počeo u 20,00 sati mimohodom od hotela “Sunce” obalom do hotela “Zenit” gdje se svako od društava predstavilo prigodnim programom. Gradska glazba Metković je cijelim mimohodom svirala prigodne koračnice uz koje zvuke su “Neumske mažoretkinje” izvodile svoj atraktivni program. Oduševljeni domaćini i turisti povorku su pozdravljali gromoglasnim pljeskom. Nakon završenog programa susret je završio prelijepim vatrometom uz druženje svih sudionika.

– Gradska Glazba Metković je zahvalila organizatoru na pozivu za sudjelovanjem na ovoj međunarodnoj smotri i iskazala svoje čvrsto uvjerenje u daljnjem promovorinju svoga Grada. Isto tako članice i članovi GGM odlučni su u namjeri doprinositi i dalje u razmjeni i razvoju kulturnih dobara, – istaknuo je ravnatelj Gradske glazbe Metković Nikica Volarević.

MEĐUNARODNI UMJETNIČKI PROJEKT 'SAN'

Sand Art Neretva Festivala u narednim danima na Ušću Neretve

Objavljeno prije

Međunarodni umjetnički projekt SAN – Sand Art Neretva Festivala, održati će se na području Ušća Neretve u razdoblju od 17. do 23. rujna 2021. godine.

SAN Festival je projekt koji se održava u organizaciji osječke udruge SLAMA – udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu, u suradnji s opuzenskom udrugom St. Valerio (koja stoji iza njihovog najpoznatijeg projekta Zen-Opuzen Festivala).

Također, SAN Festival već prvu godinu svoga postojanja, dobija podršku Ministarstva kulture i medija, TZ grada Ploče i grada Opuzena, Grada Opuzena i Dubrovačko-neretvanske županije, a okuplja umjetnike koji će u tjedan dana stvaranja kreirati program i sadržaj za djecu, mlade i sve zainteresirane.

Tom prigodom, organizirat će se likovne radionice kreiranja prostranih crteža na pijesku, te interatktivne kreativne radionice plesa, plesnog pokreta i fotografije (“photopainting”).

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije