Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Fotografski natječaj o doživljaju Neretve ‘Krajolici II 2017.’

Objavljeno prije

Foto: Prirodoslovni muzej Metković

Foto: Prirodoslovni muzej Metković / Prošlogodišnji pobjednički rad Luke Popovića

Ako temu shvatite doslovno, poslat ćete nam prekrasne pejzaže doline. Možete je shvatiti i metaforički, a tada će te kroz lica i vrijedne ruke ili predmete ispričati fotografijom svoj doživljaj Neretve. Fotografski ćete propitivati ambijent nasljeđa i svega onog što čini identitet ove doline.

Fotografije nam dostavite u Prirodoslovni muzej Metković do 3. 11. 2017.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Cilj natječaja je prikazati bogatstvo kulturne raznolikosti kroz fotografske portrete ljudi, folklor, krajolike i ljudsku intervenciju u krajolik.
Izabrane fotografije bit će izložene u prostorijama Prirodoslovnog muzeja Metković.

Kategorije:
• ljudi
• priroda i arhitektura
• folklor i narodni običaji.

Uz svaku fotografiju dodati sljedeće informacije:
• naslov rada
• grad/mjesto
• fotografija snimljena
• kratak opis o značaju fotografije, kako je nastala
• zanimljivost.

Odabir i nagrađivanje fotografija
Žiri sastavljen od 4 člana (2 profesionalna fotografa i dva organizatora izložbe) odabrat će maksimalno 20 fotografija koje će biti izložene na izložbi. Odabir triju najboljih fotografija vršit će sami posljetitelji izložbe glasovanjem putem anketnih listića. Fotografije će biti prikazane i na Facebook profilu Prirodoslovnog muzeja Metković gdje će se tijekom završna tri dana također provoditi glasovanje.

Napomena – Sve fotografije trebaju biti visoke razlučivosti!

Sudjelovanjem u natjecanju dajete pravo PMM da koristi primljenu fotografiju u marketinške svrhe. Kod svakog objavljivanja, PMM se obavezuje uz fotografiju istaknuti ime njenog autora.

Prirodoslovni muzej Metković

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije