Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO

Akademik Luko Paljetak predstavio ‘Sabrane pjesme I. – VI.’ u galeriji GKS-a

Objavljeno prije

Ogranak Matice Hrvatske u Metkoviću organizirao je predstavljanje Sabranih pjesama I. – VI. akademika Luka Paljetka u galeriji Gradskog kulturnog središta.

Sabrane pjesme su predstavili Zoran Bošković, Božidar Lovrić, Tonko Maroević te sam autor Luko Paljetak.  U glazbenom programu sudjelovao je Darko Matičević.

Ovo kapitalno djelo objavljeno je povodom 75. obljetnice života akademika Luka Paljetka u šest svezaka koje su uredili Tonko Maroević i Anamarija Paljetak, a suradnik je bio Darko Matičević. U svakom svesku nalaze se prethodno objavljene zbirke od 1968. do 2017. godine dok su u 6. svesku zbirke haiku pjesama, Pjesme iz grafičko-pjesničkih mapa i art knjiga i Pjesme u prozi.

U Sabranim pjesmama nisu objavljeni stihovi objavljivani u književnim časopisima i drugim listovima. Ukupno svih šest knjiga opseže 3728 stranica.

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije