Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO

Akademik Luko Paljetak predstavio ‘Sabrane pjesme I. – VI.’ u galeriji GKS-a

Objavljeno prije

Ogranak Matice Hrvatske u Metkoviću organizirao je predstavljanje Sabranih pjesama I. – VI. akademika Luka Paljetka u galeriji Gradskog kulturnog središta.

Sabrane pjesme su predstavili Zoran Bošković, Božidar Lovrić, Tonko Maroević te sam autor Luko Paljetak.  U glazbenom programu sudjelovao je Darko Matičević.

Ovo kapitalno djelo objavljeno je povodom 75. obljetnice života akademika Luka Paljetka u šest svezaka koje su uredili Tonko Maroević i Anamarija Paljetak, a suradnik je bio Darko Matičević. U svakom svesku nalaze se prethodno objavljene zbirke od 1968. do 2017. godine dok su u 6. svesku zbirke haiku pjesama, Pjesme iz grafičko-pjesničkih mapa i art knjiga i Pjesme u prozi.

U Sabranim pjesmama nisu objavljeni stihovi objavljivani u književnim časopisima i drugim listovima. Ukupno svih šest knjiga opseže 3728 stranica.

22. DALMATINSKA ŠANSONA U ŠIBENIKU

Branko Medak osvojio drugu nagradu publike s pjesmom ‘Za koga si šila dotu’

Objavljeno prije

Na Večeri novih skladbi 22. Dalmatinske šansone na pozornici ispred šibenske Gradske vijećnice u subotu su nastupila 23 izvođača.

Večer su otvorile Singrlice, Marko Pecotić Peco i Lille, a između ostalih nastupili su i Branimir Bubica & Klapa Sebenico, mlada Mia Negovetić, Nina Kraljić, Neno Belan, Četiri tenora…

Nakon svih nastupa iščekivalo se proglašenje pobjednika i podjela Šansonjera, a Klapa Contra pobijedila je prema ocjeni žirija s pjesmom ‘Serenada Kalelargi’, dok je autorica teksta Olga Palinkaš osvojila nagradu za najbolji tekst.

Četiri tenora s pjesmom ‘Brod bez imena’ najbolji su prema ocjeni publike, a za najbolje kantautorsko djelo nagrađen je Neno Belan za pjesmu ‘Lito umire’.

Najizvođenija šansona 2018. je ‘Daleko’ Nikoline Tomljanović, dok je najbolji debitant Božidarka Matija Čerina koja je izvela pjesmu ‘Odolijevam’.

Nagradu za najbolji interpretaciju dobio je Duje Stanišić, a za najbolji aranžman Olja Dešić, Mia Negovetić, M. Basara za pjesmu ‘Vrijeme je’ koju je pjevala mlada Mia Negovetić.

Branimir Bubica i klapa Sebenico dobili su treću nagradu publike za pjesmu ‘ Moja prava ljubavi’, dok je drugu nagradu publike dobio Branko Medak za ‘Za koga si šila dotu’. Prema ocjeni žirija drugu nagradu dobili su Elis Lovrić i klapa Brnistra za pjesmu ‘Od kad te poznon’, a treću Bang Bang za pjesmu ‘Pismo’.

Izvor i foto: šibenik.in

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije