Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO

Akademik Luko Paljetak predstavio ‘Sabrane pjesme I. – VI.’ u galeriji GKS-a

Objavljeno prije

Ogranak Matice Hrvatske u Metkoviću organizirao je predstavljanje Sabranih pjesama I. – VI. akademika Luka Paljetka u galeriji Gradskog kulturnog središta.

Sabrane pjesme su predstavili Zoran Bošković, Božidar Lovrić, Tonko Maroević te sam autor Luko Paljetak.  U glazbenom programu sudjelovao je Darko Matičević.

Ovo kapitalno djelo objavljeno je povodom 75. obljetnice života akademika Luka Paljetka u šest svezaka koje su uredili Tonko Maroević i Anamarija Paljetak, a suradnik je bio Darko Matičević. U svakom svesku nalaze se prethodno objavljene zbirke od 1968. do 2017. godine dok su u 6. svesku zbirke haiku pjesama, Pjesme iz grafičko-pjesničkih mapa i art knjiga i Pjesme u prozi.

U Sabranim pjesmama nisu objavljeni stihovi objavljivani u književnim časopisima i drugim listovima. Ukupno svih šest knjiga opseže 3728 stranica.

ŽUPA SV. NIKOLE BISKUPA

Božićni koncert u crkvi sv. Nikole u Metkoviću

Objavljeno prije

Po završetku jubilarne 50. obljetnice župe Sv. Nikole biskupa u Metkoviću, obilježenom brojnim svečanostima, na blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, u nedjelju 29. prosinca, u crkvi sv. Nikole biskupa, nakon večernje mise koju je predvodio župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić, održan je tradicionalni Božićni koncert župnih pjevača, uz pratnju mandolinskog orkestra, pod ravnanjem s. Marijane Cvitanović i Tomislava Ćendo.

Uz pjesme „Djetešce nam se rodilo“, „Sretan Božić“ i „Sretan Božić svima“ nazočne su uveselili najmlađi članovi zbora a potom župni bend VIS Viatores pjesmama „Pastorella“ i „Ljubav se rodila“. Mješoviti župni zbor slavlje Božića uzveličao je uz pjesme „Adeste fideles“ (Pristupite vjerni), „Gloria“ i „Nebesa silna“. Program Božićnog koncerta završen je zajedničkim pjesama „Radujte se narodi“ i „U sve vrijeme godišta“.
Izvor: IKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije