Prilikom dubinske kontrole

Zatečeni u izbjegavanju carinskog nadzora

Prilikom dubinske kontrole državne granice policijski službenici Postaje granične policije Metković su jučer, 25. travnja u dva navrata zatekli osobe u počinjenu kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora.

Objavljeno 26. travnja 2013. u kategorijama: Crna kronika, Hrvatska, Metković, News.

Naime, oko 12.45 sati u Kuli Norinskoj zaustavili su osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak iz Rijeke. U vozilu je pronađena 31 šteka cigareta, 6 butelja vina i 6 boca rakije, porijeklom iz Bosne i Hercegovine koje je unio u RH izbjegavši carinski nadzor.

Nadalje, oko 20.10 sati u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću zaustavili su teretno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka u kojem se nalazio 56-godišnjak iz Metkovića koji je upravljao vozilom i 20-godišnji suvozač također iz Metkovića. Pregledom je utvrđeno da u vozilu prevoze 3 gajbe piva, 42 litre raznih sokova i manju količinu kave koje su kupili u Bosni i Hercegovini, a koje su nezakonito uvezli u RH preko kontrolne točke Doljani.

Zbog počinjenog kaznenog djela protiv navedenih nadležnom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava redovnim putem, dok protiv dvojice zatečenih u Metkoviću slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari