MUP

U ponoć stupa na snagu novi Prekršajni zakon

Novim prekršajnim zakonom uvodi se niz pogodnosti u plaćanju kazni zbog nepoštivanja prometnih propisa.

Objavljeno 31. svibnja 2013. u kategorijama: Hrvatska, Metković, News.

Novim prekršajnim zakonom, koji na snagu stupa u subotu, 1. lipnja, uvodi se niz pogodnosti u plaćanju kazni zbog nepoštivanja prometnih propisa.

Plaćanje prekršaja na licu mjesta donijet će vam 50 posto popusta. Popust vrijedi za sve prekršaje za koje je propisana kazna do dvije tisuće kuna, a ako nemate gotovinu kod sebe, policijski službenik vas je dužan pustiti do obližnjeg bankomata. Iako su u policiji najavili uvođenje POS aparata kako bi prekršitelji kaznu mogli platiti karticom, nažalost policija zasad raspolaže sa samo 50-ak aparata.

Novost je i uvođenje beznačajnog prekršaja. O tome koliko je beznačajan prekršaj odlučivati će policijski službenik na terenu. Beznačajni prekršaji se u početku neće bilježiti, ali će policija s vremenom kreirati bazu i za evidenciju takvih prekršaja.

Postoji i mogućnost pregovaranja o uvjetima priznavanja krivnje i sporazuma o sankciji. U policijskim postajama biti će se službenici koji će se baviti odmjeravanjem i ublažavanjem kazne, ali kaznu neće moći spustiti ispod minimuma koji je zakonom propisan za pojedino djelo. Nakon postignutog sporazuma slučaj se dostavlja sudu, koji ga dalje potvrđuje ili odbija.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari