MINISTARSTVO PROMETA

Za sutra najavljeno otvaranje autoceste Vrgorac-Ploče-Karamatići

Za sutra je najavljeno puštanje u promet dionica autoceste Vrgorac - čvor Ploče - Karamatići i Granica Bosna i Hercegovina - interregionalni čvor Metković.

Objavljeno 19. prosinca 2013. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska, News.

autocesta-do-ploca

Za sutra je najavljeno puštanje u promet dionica autoceste Vrgorac – čvor Ploče – Karamatići i Granica Bosna i Hercegovina – interregionalni čvor Metković javljaju na službenim stranicama iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u 12 sati na naplatnoj postaji Karamatići prisustvovat će puštanju u promet 16,1 kilometara duge dionice Vrgorac, čvor Ploče – Karamatići Autoceste A1 Zagreb – Split – Dubrovnik, te dionice Autoceste A10 Granica Bosna i Hercegovina – interregionalni čvor Metković, u duljini 7,5 km od Čvora Ploče do granice BiH.

Okupljanje novinara je predviđeno u 10 sati na naplatnoj postaji Vrgorac, nakon čega će predstavnici HAC-a s novinarima krenuti u obilazak novoizgrađenih dionica do naplatne postaje Karamatići.

Čvor Ploče, zajedno sa spojnom cestom predstavlja prometnu cjelinu koja spaja Autocestu A1 s gradom Ploče, odnosno Lukom Ploče i ujedno,  s državne ceste D8 omogućava pristup autocestama A10 i A1. Puštanjem u promet novih dionica, Autocesta A1 Zagreb-Split-Dubrovnik bit će u prometu u ukupnoj dužini od 483 km, a visina cestarine od Zagreba do Karamatića iznosit će 228 kuna za osobna vozila.

Na dionici autoceste A10 Granica Bosna i Hercegovina – interregionalni čvor Metković, koja će također biti puštena u promet, razdvojena je trasa u zoni Interregionalnog čvora Metković u dva smjera, u pravcu BiH (A10) i prema Dubrovniku (nastavak A1). Visina cestarine od Zagreba do Čarapina  iznosit će 229 kuna za osobna vozila.

Ukupna investicijska vrijednost radova na dionici Vrgorac – Ploče, uključujući i vijadukt Otrić Seoci i autoceste A10 granica BiH – Ploče dionica Granica BiH – interregionalni čvor Metković iznosi oko 1.700.000.000,00 kuna  (bez PDV-a).

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari