Nikad više u Saudijsku Arabiju

Rimcu vraćen Concept_One nakon tri mjeseca

Agonija koju je tri mjeseca proživljavao nama već jako poznat proizvođač električnih automobila Rimac Automobili naizgled je završila.

Objavljeno 28. ožujka 2013. u kategorijama: Hrvatska, News, Svijet.

Concept_One

Naime, Rimcu je vraćen pokazni primjerak skupocjenog električnog super automobila Concept_One koji je posljednjih nekoliko mjeseci proveo na carini u Saudijskoj Arabiji, iako ne u stanju u kojem su ga ostavili tamo.

Inače, za one koji ne znaju Rimac Automobili je prvi hrvatski proizvođač automobila koji za razliku od mnogih ne radi električni automobil za šire mase već tzv. supercar za one koji si to mogu priuštiti, što im je puno isplativije kao malom proizvođaču.

Saznajemo da je osnivač Mate Rimac putem osobnog Facebook profila izjavio da napokon može odahnuti, ali da ne razumije kako je moguće da auto koji je stajao u zatvorenoj prikolici (koja je kako navodi, uništena tokom transporta) može biti prekriven prašinom, pun ogrebotina, mačjeg i ptičjeg izmeta.

mate-rimac

 

Cijena preduge carine

Ironično se također “zahvalio” carini u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji gdje je automobil bio zadržan na neuspjelom pokušaju uništavanja Rimac Automobila, s obzirom da ih je ova neplanirana pauza koštala predstavljanja automobila na 2 sajma te pred nekoliko kupaca.

Iako nije pobornik teorije zavjere “naftni lobi protiv električnog automobila”, Rimac je zaključio kako je jednostavno nemoguće da se ovo slučajno dogodilo. U svakom slučaju čestitke Rimcu i njegovom timu na čeličnim živcima i svakako se nadamo da je sve u redu s automobilom!

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari