Ostanimo u kontaktu

MÜNCHEN 2014.

Prijavite nastup na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu

Objavljeno prije

medunarodni_obrtnicki_sajam_u_muenchenu-2014

Radi se o najvećem obrtničkom sajmu u Europi, mjestu prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni uz ostale izlagače iz 44 države, a obiđe ga više od 145.000 posjetitelja.

Hrvatska obrtnička komora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a s 30% troškova standardno uređenog izložbenog prostora.

Izložba Međunarodnog obrtničkog sajma u Münchenu 2014. godine održava se u paviljonima od B0 – B4 sajma IHM te u paviljonima C2 – C3 u cjelini izlaganja koja obuhvaća djelatnosti „OBRT I DIZAJN“, „STANOVANJE I UREĐENJE“, uvijek aktualnu temu „INOVACIJE KAO POKRETAČI RAZVOJA“ i „OBRTNIŠTVO I MALO PODUZETNIŠTVO KAO GENERATOR RAZVOJA“.

Na izložbenom prostoru, uz skupne nastupe zemalja putem obrtničkih i gospodarskih komora, predstavit će se sljedeće branše: obrada metala, proizvodnja strojeva i opreme, obrada drveta, izrada alata, prerada stakla i proizvodnja proizvoda od stakla, prerada plastike i gume, građevinarstvo, obnovljivi izvori energije, elektronika i energetika, umjetnički i tradicijski obrti, ukrasna i uporabna keramika, ručni rad te sva ostala ponuda obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva.

Paralelno sa sajmom Obrtništvo  održava se izložba GARTEN MŰNCHEN 2014., u paviljonu C4 te dijelu paviljona B4, koja će svojom ponudom svakako dodatno pridonijeti atraktivnosti ovogodišnjeg sajma.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu „ključ u ruke“ – svaki izlagač u sklopu priprema svoje prezentacije na sajmu, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama, dobiva dva natpisa na štandu, reprezentaciju na štandu, transport eksponata na relaciji Zagreb-München-Zagreb i postavu na štandu, najavu nastupa prema službama sajma München, sve potrebne informacije, tehničke podatke, upute, kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Hrvatska obrtnička komora će o nastupu hrvatskih obrtnika/poduzetnika informirati i partnersku Obrtničku komoru za München i Gornju Bavarsku, kako bi što veći broj njemačkih poduzetnika, kao i posjetitelja sajma, dobio informaciju o profilu izlagača iz Hrvatske, koji će se predstaviti svojim proizvodima i uslugama na ovogodišnjem sajmu.

Naziv sajma: Međunarodni obrtnički sajam München 2014. (IHM 2014), www.ihm.de

Termin održavanja i radno vrijeme sajma: 12. – 18. 03. 2014.; 09,30 – 18,00 sati

Adresa sajma: Willy-Brandt-Allee 1, D-81829 München; Njemačka

Rezervirana izlagačka površina za hrvatske izlagače: 20 m2, paviljon B1 – B4 sajma IHM

Sufinancirana cijena izlagačkog prostora po principu „ključ u ruke“ za članove HOK-a iznosi 287,00 EUR-a/m2na standardno uređenom izložbenom prostoru sajma IHM.

Puna cijena izlaganja za izlagače koji nisu članovi HOK-a, iznosi 410,00 EUR/m2.

Minimalna izlagačka površina iznosi 2 m2, osim u slučaju vertikalnog panoa na stijeni 1 m2.

ROK PRIJAVE NASTUPA: 29. siječnja 2014. godine ili do popune izložbenog prostora

Za prijavu nastupa na sajmu izlagač treba dostaviti:

1) prijavu – u prijavi obavezno navesti potreban namještaj na štandu
2) podatke o robi i/ili promotivnim materijalima koji se šalje na sajam
3) izlagač na sajam treba poslati robu koja po vrsti, količini i vrijednosti odgovara robi koji je naveo u obrascu „Podaci o robi izlagača“.

Dostava prijavnog materijala: u Hrvatsku obrtničku komoru, Ilica 49/II, p.p. 166, 10002 Zagreb ili putem telefaksa: 01/48 46 610.

Za dodatne informacije možete se obratiti u Hrvatsku obrtničku komoru na broj telefona: 01/48 06 650, mobitela: 098/367 996, Dražen Horvat; telefaks: 01/48 46 610 ili putem elektroničke pošte: [email protected] .

U prilogu možete pronaći prijavne materijale za prijavu nastupa na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2014.

Prijava_izlaganja_na_Međunarodnom obrtničkom sajmu u Muenchenu 2014

Nastavi čitati

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati

READINESS - PROJEKT CIVILNE ZAŠTIE

Projekt Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu programa prekogranične suradnje Hrvatska – Italija

Objavljeno prije

readiness-termoliDubrovačko-neretvanska županija počela je s provedbom projekta READINESS koji je usmjeren na jačanje kapaciteta operativnih snaga civilne zaštite, posebno u području zaštite od požara i ublažavanja posljedica mogućih potresa na seizmološki aktivnom području južne Hrvatske.

READINESS je nastavak uspješno realiziranog projekta HOLISTIC, koji se sufinancirao iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC, a čijom je realizacijom postavljen video sustav za nadzor i motrenje požara otvorenog prostora Dubrovačko-neretvanske županije, nabavljena vrijedna vatrogasna oprema, bespilotne letjelice za pretragu terena te obavljena mjerenja utjecaja seizmičke aktivnosti na tridesetak zgrada od javnog interesa na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Prvi partnerski sastanak projekta READINESS održan je krajem prošlog tjedna u Termoliju, a tom prigodom predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije predstavili su okvirni plan provedbe nekoliko pilot projekata koji će se realizirati od druge polovice 2018. do kraja lipnja 2019. godine. Tim planom obuhvaćene su daljnje aktivnosti ispitivanja otpornosti strateških zgrada na moguće potrese, nastavak daljnih instrumentalnih mjerenja utjecaja sezimičke aktivnosti na pojedine strateški važne zgrade, organizaciju vježbi pripadnika operativnih snaga civilne zaštite na području svih regija sudionica u projektu, podizanju svjesnosti u zajedničkoj obvezi uključenja u različite preventivne aktivnosti jačanja sustava civilne zaštite.

U sklopu projekta READINESS predviđena je zajednička vježba operatvinih snaga civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i Regije Friuli – Venezia – Giulia s ciljem razmjene iskustava i jačanja zajedničkih kapaciteta civilne zaštite. Projekt READINESS ukupno je vrijedan oko osam milijuna i 900 tisuća kuna, a u njegovoj provedbi, osim Dubrovačko-neretvanske županije, sudjeluju Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija, talijanske regije Molise, Marche i Fruili-Venezia-Giulia. Projektne aktivnosti Dubovačko-neretvanske županije vrijedne su milijun i 170 tisuća kuna, a u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima prekogranične suradnje Hrvatska – Italija.

Nastavi čitati

Najčitanije