ODLAZAK VELIKOG PROPOVJEDNIKA

Preminuo fra Zvjezdan Linić

U Samoboru je noćas preminuo fra Zvjezdan Linić, jedan od naših najpopularnijih i najpoznatijih franjevaca. Pogreb fra Zvjezdana Linića održat će se u srijedu na groblju u Samoboru

Objavljeno 7. prosinca 2013. u kategorijama: Hrvatska, News.

fra-zvjezdan-linic-1

Fra Zvjezdan proljetos je obolio od tumora na mozgu, koji nije bio operabilan, pa se liječnici nisu odlučili za operaciju, nego za kemoterapiju. Linić je liječenje dobro podnosio i dobro se nosio s bolešću sve do posljednjih dana, kada je bio uglavnom u bolesničkoj postelji. Ipak, gotovo do posljednjeg dana bio je na planiranim duhovnim obnovama, koje je zajedno s njim od proljeća počeo voditi fra Ivan Matić.

Da se fra Zvjezdan odlično nosio s teškom bolešću svjedočili su njegovi liječnici, a svakodnevno ga je u Taboru posjećivao njegov osobni liječnik dr. Slavko Lovasić. Brojni njegovi suradnici svakodnevno brinuli su za njega, a najviše njegova sestra Neda, koja je posljednjih mjeseci danonoćno bdjela uz svoga brata. Kako doznajemo, Neda je u jednoj prilici rekla:

Ovo je njegova najveća duhovna obnova. Naime, stotine i tisuće ljudi mole za njega otkako se razbolio. I nikako ne prestaju. Završe jednu devetnicu pa započnu drugu.

Fra Zvjezdan Linić utemeljio je Kuću susreta Tabor u Samoboru, koja je postala središte duhovnih obnova i seminara koje je on vodio. Kroz Tabor godišnje bi prolazilo oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske.

Kako doznajemo, tijelo fra Zvjezdana Linića bit će izloženo u kapelici Tabora danas od 10 sati, piše Večernji.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari