UVEDEN ESPIS

Od sada možete pretraživati sudske predmete online

Ministarstvo pravosuđa završilo je uvođenje sustava za praćenje sudskih predmeta - eSpis na preostala 33 općinska suda u Hrvatskoj, čime je završilo postepeno uvođenje eSpis sustava na sve trgovačke, županijske i 65 općinskih sudova u Hrvatskoj.

Objavljeno 26. kolovoza 2013. u kategorijama: Hrvatska, News.

espis

Uvođenje sustava na sudove započelo je u studenom 2008. u sklopu programa PHARE 2006, a dovršeno je ovim projektom vrijednim oko 3,9 milijuna, a kojeg je s 85 posto sredstava sufinancirala Europska unija u sklopu programa IPA 2009, prenosi net.hr.

Novost je što je u rad puštena i web usluga e-Predmet koja omogućava besplatan i javni pristup osnovnim podacima o sudskim predmetima svim strankama, punomoćnicima i drugim zainteresiranim osobama koje sudjeluju u sudskim postupcima.

 

Doprinos reformi pravosuđa

U Ministarstvu pravosuđa vjeruju da će ovaj projekt dugoročno doprinijeti reformi hrvatskog pravosuđa kroz povećanje učinkovitosti i transparentnosti pravosudnog sustava.

Sustav za upravljanje sudskim predmetima omogućit će trenutan uvid sudovima, ali i javnosti, u sudske predmete pritom uvažavajući zaštitu osobnih podataka svih sudionika.

Također, omogućuje bolje upravljanje sudskim postupkom, brža razmjena podataka među sudovima i drugim tijelima javne uprave, kao i optimizacija troškova.

Implementacija je obavljena u suradnji s tvrtkom IBM Hrvatska.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari