PLATI PA VOZI

Ništa od vozačke i registracije dok se ne plati kazna

Od prvog dana iduće godine imat ćemo registar neplaćenih kazni u kojemu će se voditi evidencija o svim prekršiteljima koji nisu platili globu.

Objavljeno 2. prosinca 2013. u kategorijama: Hrvatska, News.

stop-policija

Od prvog dana iduće godine imat ćemo registar neplaćenih kazni u kojemu će se voditi evidencija o svim prekršiteljima koji nisu platili globu. Izravna posljedica bit će uskrata dokumenata.

Primjerice, ako niste podmirili kaznu za prekoračenje brzine, a došli ste u policiju produljiti vozačku dozvolu, dobit ćete odbijenicu.

Službeniku na šalteru aplikacija će odmah pokazati da imate dug, koliki je iznos toga duga te zbog kojeg prekršaja. Posljedica je da nema vozačke. Ako vam je vozačka hitna i nužna, moći ćete od tog službenika uzeti podatak o visini kazne i broju računa na koji je treba uplatiti. Uplatite li globu, možete se odmah vratiti na šalter i izvaditi vozačku.

Nešto je ipak blaže..

Tako će, naime, funkcionirati registar neplaćenih kazni koji će zaživjeti 1. siječnja 2014. godine. Posljedica evidencije u registru bit će uskrata dokumenata, ali ipak ne svih. Zbog prekršajnog duga neće se moći registrirati automobil, dobiti prometna ili vozačka dozvola, ali će se suspendirati druge zabrane. Brisat će se mogućnost da se zbog duga za prekršajnu kaznu uskrati sudjelovanje u javnoj nabavi, osnivanje pravnog subjekta, promjena podataka u sudskom registru i drugo. Ove uskrate moći će se propisati drugih zakonima, a u Prekršajnom zakonu od njih se odustalo kako ne bi došlo do nerazmjera. Željelo se, naime, izbjeći da se zbog, primjerice, neplaćene kazne od 100 kuna nekome onemogući sudjelovanje na natječaju za milijunski posao koji bi njegova tvrtka mogla dobiti, piše Večernji.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari