Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

PLATI PA VOZI

Ništa od vozačke i registracije dok se ne plati kazna

Objavljeno prije

stop-policija

Od prvog dana iduće godine imat ćemo registar neplaćenih kazni u kojemu će se voditi evidencija o svim prekršiteljima koji nisu platili globu. Izravna posljedica bit će uskrata dokumenata.

Primjerice, ako niste podmirili kaznu za prekoračenje brzine, a došli ste u policiju produljiti vozačku dozvolu, dobit ćete odbijenicu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Službeniku na šalteru aplikacija će odmah pokazati da imate dug, koliki je iznos toga duga te zbog kojeg prekršaja. Posljedica je da nema vozačke. Ako vam je vozačka hitna i nužna, moći ćete od tog službenika uzeti podatak o visini kazne i broju računa na koji je treba uplatiti. Uplatite li globu, možete se odmah vratiti na šalter i izvaditi vozačku.

Nešto je ipak blaže..

Tako će, naime, funkcionirati registar neplaćenih kazni koji će zaživjeti 1. siječnja 2014. godine. Posljedica evidencije u registru bit će uskrata dokumenata, ali ipak ne svih. Zbog prekršajnog duga neće se moći registrirati automobil, dobiti prometna ili vozačka dozvola, ali će se suspendirati druge zabrane. Brisat će se mogućnost da se zbog duga za prekršajnu kaznu uskrati sudjelovanje u javnoj nabavi, osnivanje pravnog subjekta, promjena podataka u sudskom registru i drugo. Ove uskrate moći će se propisati drugih zakonima, a u Prekršajnom zakonu od njih se odustalo kako ne bi došlo do nerazmjera. Željelo se, naime, izbjeći da se zbog, primjerice, neplaćene kazne od 100 kuna nekome onemogući sudjelovanje na natječaju za milijunski posao koji bi njegova tvrtka mogla dobiti, piše Večernji.

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije