Ostanimo u kontaktu

PRVA MJESTA ZA MLADE GLAZBENIKE IZ METKOVIĆA

Međunarodno natjecanje puhača Woodwind & Brass Varaždin 2015

Objavljeno prije

Ivan Fran i Antea Filipa Stojic

U Varždinu je od 23.-26. ožujka 2015. godine održano Međunarodno natjecanje puhača Woodwind & Brass, na kojem su sudjelovali učenici Osnovne glazbene škole Metković u kategorijama saksofon i klarinet. Boje metkovske škole branili su, na saksefonu, u kategoriji A, Antea Filipa Stojićmentor Zvonko Knežević, te na klarinetu, kategorija B, Ivan Fran Stojićmentor Zvonko Knežević. U obje kategorije učenici Osnovne glazbene škole osvojili su prve nagrade.

Za napomenuti je da su u istoj postavi nastupili na FEMUS- u koji je održan u Subotici krajem veljače. Ovo dvoje izvrsnih mladih glazbenika također su osvojili prva mjesta. Antea Filipa Stojić okitila se laureatom te je sudjelovala na laureatskom završnom koncertu. Donosimo fotografije, diplome i listu natjecatelja…

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije