POSJET ZAGREBU

Lađari posjetili predsjednika RH Ivu Josipovića

Lađari su odradili pravu malu ofenzivu Zagreba, pritom održavši veći broj sastanaka koji su na razne načine od interesa dolini Neretve.

Objavljeno 25. siječnja 2014. u kategorijama: Hrvatska, Neretvanski blogeri, News.

ladari-josipovic1

U izaslanstvu je bio i gradonačelnik Grada Metkovića dr. Božo Petrov. Naime bilo je dogovoreno da sva tri gradonačelnika u organizaciji Udruge lađara posjete Predsjednika RH, ali su gradonačelnici Opuzena i Ploča u zadnji trenutak zbog drugih obveza izostali iz izaslanstva, prenosi Matijevići i Neretva blog.

U srdačnom razgovoru Predsjednik Josipović se obvezao ponovno doći na Maraton lađa na Neretvi te se u razgovoru pokazalo da je Predsjednik RH vrlo dobro upoznat i sa organizacijom Maratona lađa. Ujedno je i Predsjednik podržao projekt izgradnje “Lađarskih dvora” koji bi u jednoj zgradi objedinio prostorije i skladište lađara, eko muzej, tradicionalnu radionicu izgradnje lađa i trupica, prostorije za smještajne kapacitete za veslačke ekipe i njihove čamce te teretanu.

Taj projekt je samo par dana prije izaslanstvo iz doline Neretve u sastavu Marku Marušić (UL Neretve), Ivan Kompar (Turistička zajednica grada Metkovića), Ivana Baće (ravnateljica Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću), Izvor Škubonja (UL Neretve, ujedno i pročelnik grada Ploča), Ante Šprlje (UL Neretve), te Maro Kristić (v.d. pročelnika Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije), uspješno branilo pred komisijom Ministarstva turizma, nakon čega su primljeni i od strane Ministra turizma Darka Lorencina.

ladari-josipovic2

Inače lađari su 22. siječnja odradili pravu malu ofenzivu u Zagrebu održavši veći broj sastanaka i za razne druge projekte manjeg ili većeg značaja za dolinu Neretve koji nisu u direktnoj svezi s Maratonom lađa, ali koji na razne načine mogu pomoći dolini Neretve.

Istog dana je i gradonačelnik Metkovića Božo Petrov bio primljen sa skupinom od 20-ak predstavnika županija i gradova kod glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, a razlog sastanka je odluka HRT-a o ukidanju mnogobrojnih dopisništava diljem RH, između ostalog i u Metkoviću. Na tom vrlo žučnom sastanku, na kojem se, kako saznajemo, nije moglo u takvoj atmosferi normalno obrazložiti potrebu održanja dopisništva HRT-a u Metkoviću, dr. Petrov je dogovorio zaseban sastanak s ravnateljem u kojem će pokušati argumentima dokazati nelogičnost ukidanja dopisništva u Metkoviću.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari