DO ZAGREBA I NAZAD ZA 112 KN

Godišnja vinjeta za 150 eura, desetodnevna za 15 eura

Sada je, primjerice, cijena cestarine za prvu kategoriju vozila od Čarapina do Zagreba 223 kune. Tako bi desetodnevna vinjeta koštala manje od trenutačne cijene jedne vožnje između krajnjih lokacija A1 autoputa

Objavljeno 5. veljače 2016. u kategorijama: Hrvatska, News.

Autocesta_a1

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je mogućnost uvođenja vinjeta kao sustava naplate cestarine na autocestama. Butković je kazao da je već naručio izradu preliminarne analize. Ta najava novog ministra prometa bila je očekivana s obzirom na to da se on još dok je bio u oporbi zalagao za uvođenje vinjeta.

U tome bi trebao imati potporu i Mosta, u kojem su također u predizbornoj kampanji govorili o zamjeni naplatnih kućica “naljepnicama”. Profesor na Fakultetu prometnih znanosti Ivan Dadić već se godinama zalaže da promjenu sustava naplate cestarine na hrvatskim autocestama i uvođenje vinjeta, a o tome je 2008. godine izradio i cijelu studiju koja je pokazala da su vinjete puno bolje rješenje od postojećeg sustava. Profesor Dadić kaže da u Hrvatskoj 10-dnevna vinjeta za osobna vozila ne bi trebala biti skuplja od 15 eura (112 kuna), mjesečna bi pak iznosila oko 50 eura (375 kuna), a godišnja 150 eura (1125 kuna).

Sada je, primjerice, cijena cestarine za prvu kategoriju vozila od Čarapina do Zagreba 223 kune. Tako bi desetodnevna vinjeta koštala manje od trenutačne cijene jedne vožnje između krajnjih lokacija A1 autoputa. Mjesečna vinjeta bi opet stajala znatno manje od trenutačne vožnje do Zagreba i natrag. Za cijenu godišnje vinjete od 1125 kuna sad se pak na toj relaciji možete voziti četiri puta. A vinjete bi se u Hrvatskoj, smatra profesor Dadić, mogle uvesti relativno brzo.

Ako bi postojala snažna volja za to, vinjete bi se mogle primijeniti već od početka iduće godine. Pritom bi, ističe Dadić, u prijelaznom razdoblju bio u primjeni i postojeći sustav naplate. Vinjete bi se uvele prvo na autoceste kojima upravljaju državne tvrtke Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb, a onda bi se nakon dogovora s koncesionarima na Autocesti Zagreb – Macelj i Istarskom ipsilonu taj sustav naplate proširio i na te prometnice.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari