POLITIČKE AMBICIJE

Božo Petrov najavio kandidaturu za Sabor

Nakon gospodarskog procvata Metkovića, Petrov sa svojim suradnicima iz MOST-a priprema gospodarski program za spas Hrvatske

Objavljeno 4. listopada 2014. u kategorijama: Hrvatska, Metković, News.

Božo Petrov

Očekujte nas, dolazimo, poručio je gradonačelnik Metkovića Božo Petrov u četvrtak navečer na chatu Barometra, najavljujući kandidaturu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Petrov nije htio otkriti u kojem aranžmanu planira izaći na izbore, niti da li bi to bilo samo u X. izbornoj jedinici ili pak na razini čitave države.

Božo Petrov i njegovi suradnici u MOST-u ozbiljno rade na gospodarskom programu i mjerama koje bi zaustavile pad gospodarstva, riješile ustroj državne uprave i ‘ostale hrvatske boljke’.

Na pitanje kako će i kojim projektima potaknuti gospodarstvo u Metkoviću i Dolini Neretve, Petrov kao najvažniji projekt najavljuje pokretanje velikog proizvodnog i prerađivačkog pogona za voće i povrće, koji bi trebao otvoriti direktnih 20-50 radnih mjesta i još čitav niz indirektnih, jačajući lokalne poljoprivredne proizvođača. Nakon toga osnovat će još nekoliko firmi koje bi pratile pogon, a u trećoj fazi bi se išlo na osnivanje poljoprivrednog klastera. Sve skupa bi funkcioniralo po principu javno-privatnog partnerstva a prva faza, dakle osnivanje prerađivačkog pogona, trebala bi biti realizirana već iduće godine.

Cijeli članak pročitajte na Večernjakovom cahtu Barometar.hr.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari