Ostanimo u kontaktu

INVESTICIJE ZA BRŽI RAZVOJ METKOVIĆA

Projekti koji će u bitnome poboljšati život građana i opći društveni standard

Objavljeno prije

Ne pamtimo kada su se u siječnju usvojile tako važne odluke za budućnost Metkovića i njegovih stanovnika kao što je bilo ove godine, uključujući i prve dane veljače.

Naime, zahvaljujući boravku premijera Plenkovića i brojnih ministara u Dubrovačko-neretvanskoj županije pa tako i u Metkoviću, doznali smo za brojne projekte koje je inicirala gradska uprava a premijer i ministri prihvatili u znak podrške tim projektima.

Tako je vrh države obećao podršku i potpore za metkovski pothodnik, izgradnju spojne ceste s Novim Selima i Dnevnu bolnicu, sve u vrijednosti od više desetaka milijuna kuna.

Osim toga odlučeno je da će se uskoro otvoriti zdravstveni punkt sa stalnim dežurstvima u Domu zdravlja Metković kao bi se na vrijeme obavile pretrage i dijagnosticiralo zdravstveno stanje oboljelih ili stradalih.

Grad Metković na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom već je ranije programirao rješavanje prometnih problema i planirao izgradnju kružnih tokova, a k tomu i rješavanje odvodnje oborinskih voda, izgradnju dijelova kanalizacijskog sustava, završetak projekta Aglomeracija Metković, pitanje poslovne zone Dubravica, i brojna druga pitanja od vitalnog značaja za Grad i njegove stanovnike.

Osim toga Grad je svojim odlukama osigurao sredstva za poticaje gospodarstvenicima i poljoprivrednicima, a određeni dio sredstava usmjeren je i za socijalnu kategoriju potpora.

Sve u svemu, svjedočimo jasnim programima, planovima i projektima koji će u bitnome poboljšati život građana i opći društveni standard.

VINOGORJE KOMARNA

Vina Terra Madre, Rizman i Volarević osvajaju američko tržište

Objavljeno prije

Kako nam je nedavno u razgovoru gosp. Davor Martinović i najavio, vina iz Vinogorja Komarna; Terra Madre, Rizman i Volarević naći će se na policama diljem Amerike.

Kako piše Metković.hr, Američka tvrtka Croatian Premium Wine Imports, Inc. (CPWI) sa sjedištem u Bostonu dobila je saveznu dozvolu za uvoz hrvatskih vina u SAD, a nama je zanimljivo da će početi s vinima iz Vinogorja Komarna, tj. vinarijama Rizman, Terra Madre i Volarević.

Budući da ima izravan pristup brojnim dalmatinskim vinarijama koje proizvode autohtone sorte, kao što su plavac mali, pošip i tribidrag (izvorna sorta poznata u SAD-u pod imenom “Zinfandel”), CPWI će početi surađivati s vinarijama u Komarni, koje su usredotočene na proizvodnju vrhunskih vina, uključujući crvena, bijela i rosé vina.

S obzirom na to da potpredsjednica Uprave za upravljanje robnim markama tvrtke CPWI Mirena Bagur korijene vuče iz Metkovića, tj. Dubrovačko-neretvanske županije, prvo partnerstvo započeo je upravo s područjem Komarne. Inače, Mirenin suprug Win Burke predsjednik je i glavni izvršni direktor tvrtke.

Vinogorje Komarna sastoji se od sedam vinarija udruženih pod nazivom K7 (Komarna sedam).

– Vinarije se vode rijetko viđenim suradničkim pristupom radu u svim elementima proizvodnje vina, uključujući zajedničko postavljanje meteorološke stanice, suradnju u području navodnjavanja te ostale segmente poslovanja, poput distribucije vina – rekla je za Metkovic.hr gđa Bagur.

Mihovil Štimac, predsjednik Udruge K7, ističe da se raduju dugoročnom partnerstvu s CPWI timom za uvoz i distribuciju K7 vina te navodi da se Udruga, uz prepoznatost kvalitete svojih vina u Hrvatskoj i Europi, također nada povećanju njihove prisutnosti i vidljivosti u SAD-u.

Više o tvrtki Croatian Premium Wine Imports možete doznati na njezinu mrežnom mjestu www.croatianpremiumwine.com.

Nastavi čitati

Najčitanije