Ostanimo u kontaktu

INVESTICIJE ZA BRŽI RAZVOJ METKOVIĆA

Projekti koji će u bitnome poboljšati život građana i opći društveni standard

Objavljeno prije

Ne pamtimo kada su se u siječnju usvojile tako važne odluke za budućnost Metkovića i njegovih stanovnika kao što je bilo ove godine, uključujući i prve dane veljače.

Naime, zahvaljujući boravku premijera Plenkovića i brojnih ministara u Dubrovačko-neretvanskoj županije pa tako i u Metkoviću, doznali smo za brojne projekte koje je inicirala gradska uprava a premijer i ministri prihvatili u znak podrške tim projektima.

Tako je vrh države obećao podršku i potpore za metkovski pothodnik, izgradnju spojne ceste s Novim Selima i Dnevnu bolnicu, sve u vrijednosti od više desetaka milijuna kuna.

Osim toga odlučeno je da će se uskoro otvoriti zdravstveni punkt sa stalnim dežurstvima u Domu zdravlja Metković kao bi se na vrijeme obavile pretrage i dijagnosticiralo zdravstveno stanje oboljelih ili stradalih.

Grad Metković na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom već je ranije programirao rješavanje prometnih problema i planirao izgradnju kružnih tokova, a k tomu i rješavanje odvodnje oborinskih voda, izgradnju dijelova kanalizacijskog sustava, završetak projekta Aglomeracija Metković, pitanje poslovne zone Dubravica, i brojna druga pitanja od vitalnog značaja za Grad i njegove stanovnike.

Osim toga Grad je svojim odlukama osigurao sredstva za poticaje gospodarstvenicima i poljoprivrednicima, a određeni dio sredstava usmjeren je i za socijalnu kategoriju potpora.

Sve u svemu, svjedočimo jasnim programima, planovima i projektima koji će u bitnome poboljšati život građana i opći društveni standard.

GOSPODARSTVO

Kineski ministar poljoprivrede s izaslanstvom u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

Ministar poljoprivede NR Kine Han Changfu s izaslanstvom, u pratnji ministra poljoprivrede RH Tomislava Tolušića i njegovih suradnika, u posjetu je Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a tijekom posjeta poluotoku Pelješcu s visokim gostima se susrela zamjenica župana Žaklina Marević.

Budući da su članovi kineskog izaslanstva izrazili zanimanje za poljoprivredu na području naše županije, a posebice za marikulturu, izaslanstva su posjetila i uzgajalište školjaka u mjestu Luka na Pelješcu, gdje su se iz prve ruke imali priliku upoznati s načinom uzgoja ove poznate stonske delicije.

Kineski ministar poljoprivrede posjetio Dubrovačko-neretvansku županiju

Tijekom susreta bilo je riječi i o vinarstvu i vinogradarstvu, a razgovaralo se o turizmu kao najvažnijoj gospodarskoj grani, poljoprivrednoj proizvodnji u dolini Neretve, s naglaskom na proizvodnju mandarina, kao i o tome koje bi bile mogućnosti ulaganja gospodarstvenika iz NR Kine na području naše županije.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije