Ostanimo u kontaktu

OBEŠTEĆENJE RADNIKA PLOČANSKOG PLOBESTA

219 tisuća kuna po radniku koji je bio izloženi štetnom djelovanju azbesta

Objavljeno prije

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u petak je na “e-Savjetovanju” pokrenulo savjetovanje o prijedlogu zakona o obeštećenju radnika Plobesta iz Ploča, kojim se želi riješiti pitanje radnika te tvrtke u stečaju koji su bili izloženi štetnom djelovanju azbesta, priopćeno je iz Ministarstva.

Sukladno nacrtu prijedlogu, prema evidencija Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, pravo na obeštećenje imalo bi 510 radnika koji su od 8. listopada 1991. do 21. listopada 2002. godine (najmanje pet godina rada) bili izloženi azbestu.

Predlaže se obeštećenje od 219 tisuća kuna po radniku.

Rješenje o zahtjevu za obeštećenje, koji radnik treba podnijeti u roku od 90 dana od stupanja zakona na snagu, u prvom stupnju donosio bi Fond za zaštitu okoliša i energetiku, a u drugom stupnju povjerenstvo za žalbe čije članove imenuje Vlada.

S obzirom da se radi o obeštećenju radnika zbog višegodišnje izloženosti azbestu, predlaže se da isplatu obavlja Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Savjetovanje je otvoreno do 16. veljače.

HINA

GOSPODARSTVO

Kineski ministar poljoprivrede s izaslanstvom u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

Ministar poljoprivede NR Kine Han Changfu s izaslanstvom, u pratnji ministra poljoprivrede RH Tomislava Tolušića i njegovih suradnika, u posjetu je Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a tijekom posjeta poluotoku Pelješcu s visokim gostima se susrela zamjenica župana Žaklina Marević.

Budući da su članovi kineskog izaslanstva izrazili zanimanje za poljoprivredu na području naše županije, a posebice za marikulturu, izaslanstva su posjetila i uzgajalište školjaka u mjestu Luka na Pelješcu, gdje su se iz prve ruke imali priliku upoznati s načinom uzgoja ove poznate stonske delicije.

Kineski ministar poljoprivrede posjetio Dubrovačko-neretvansku županiju

Tijekom susreta bilo je riječi i o vinarstvu i vinogradarstvu, a razgovaralo se o turizmu kao najvažnijoj gospodarskoj grani, poljoprivrednoj proizvodnji u dolini Neretve, s naglaskom na proizvodnju mandarina, kao i o tome koje bi bile mogućnosti ulaganja gospodarstvenika iz NR Kine na području naše županije.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije