Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO

Zagrebački puhački ansambl u crkvi sv. Ilije

Objavljeno prije

koncert

Sinoć je u crkvi sv. Ilije Zagrebački puhački ansambl u sastavu Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Danijel Martinović (klarinet), Žarko Perišić (fagot) i Bank Harakay (rog) održao koncert u sklopu Metkovskoga ljeta.

Pred početak koncerta ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović pozdravio je okupljenu publiku i predstavio izvođače. Koncert je otvorio Dani Bošnjak, koji je izveo Berdovićevu Ciacconu za flautu solo, a potom je kvintet odsvirao Bach-Berdovićeve Goldeberg varijacije. Na kraju koncerta publika je ansamblu zahvalila dugotrajnim pljeskom.

Inače, repertoar ansambla je vrlo širok i obuhvaća skladbe mnogih stilova i razdoblja s naglaskom na glazbi 20. stoljeća. Interpretacije ansambla krasi sklad kvinteta u cjelini i kvaliteta svakoga pojedinca kao solista.

F. Bokan/Metkovic.hr

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije