ZABAVNJAK S HRVATSKOGA JUGA

Branko Medak sa Fudinom pjesmom na ovogodišnjem Marko Polo festivalu

Objavljeno 7. ožujka 2017. u kategorijama: Glazba, News.

Branko Medak

Branko Medak je rođen 20. ožujka 1989. Od djetinjstva je glazba njegova ljubav a punih 10 godina glazbu živi putem klavira, harmonike, gitare i tenorskog glasa koji u trenucima odzvanja poput glasa trogirskog slavuja, Vinka Coce.  Član je glazbenog sastava „Vertigo“ koji je popularan u Hrvatskoj i svijetu.

Posebnost našeg neretvanina iz grada Metkovića je osobita ljubav prema etno glazbi koju pokazuje u sviranju lijerice, dipli, gusla i gajdi. ”Na neretvu misečina pala a ja s mojim dragim zoru dočekala”, tradicionalni je događaj i smotra folklora na Neretvi u kojem Branko već. 20 godina pronalazi svoje mjesto pod ovim nebom i kao voditelj nekoliko ženskih pjevačkih folklornih skupina.

Brankova glazbena nadarenost, posebnost a i odricanja u ovom poslu karakteristika je koju organizacijski Odbor Međunarodnog Marko Polo festivala ne može zaobići jer samo ljudi predani glazbi mogu biti karika festivala. Nastupao je na mnogim festivalima i osvajao nagrade a posebno ističemo: Melodije hrvatskog juga Opuzen 2015, na kojem osvaja 2. nagradu publike sa pjesmom ”Repatice”, a 2016. na istom festivalu osvaja Grand Prix u duetu sa Nevenom Ereš i pjesmom ”Moja dalma”.

Piše dramske komade te pjesme i glazbu od kojih bi izdvojili ”Srce o Dalmacije” i ”Versi srca” za klapu Štorija te pjesmu „Vukovar“. Na ovogodišnjem 22. Međunarodnom Marko Polo festivalu koji će se održati 14., 15. i 16. srpnja u gradu Korčuli predstavit će se skladbom ”Feral” poznatog autora Ivice Brnasa ‘Fude’.

”Repatice”:  https://youtu.be/gN7Yd1bKtnE
”O’ jubavi fibra”: https://youtu.be/Vp520rmFJ00
”Moja Dalma”: https://youtu.be/xBHnd_set6A

Video intervju s Brankom Medakom, koji je radio Denis Šabić, pogledajte na linku ovdje.

Komentari