Ostanimo u kontaktu

NOVI VIDEO NERETVANSKOG SLAVUJA

Branko Medak izdao novi spot za pjesmu ‘Nostalgija’

Objavljeno prije

Branko Medak

Novi video spot Branka Medaka za pjesmu ‘Nostalgija’ ugledao je svjetlo dana. Video spot je posvećen generacijama koje su bile prisiljene napustiti domovinu trbuhom za kruhom. Radnja prati jednu obitelj gdje sin napušta svoj dom, te se u isto vrijeme prisjeća svog djetinjstva kada je njegov otac činio to isto. Pri odlasku ispraća ga majka, koja se na isti način opraštala od njegovog oca prije odlaska u inozemstvo. Na kraju nostalgija za rodnim krajem biva jača, te se glavni lik vraća svome domu.

Ovo je zapravo obrada stare pjesme M. Hrnića u izvedbi Branka Medaka. Tekst i glazbu napisao je Teo Trumbić, aranžman Želimir Škarpona i Dalibor Musap. Video produkcija je Jedina.hr iz Splita, a kadrovi iz videa snimani su u etno eko selu “Škopljanci”.

Branko Medak o pjesmi ‘Nostalgija’ objavio je na svojoj službenoj facebook stranici:

– Dragi prijatelji, hvala ponajprije dragom Bogu što smo uspjeli “izbaciti” još jednu pjesmu – korak bliže novom albumu. Pjesmu Nostalgija posvetio bih svima koji su nekada, ali nažalost i danas, prisiljeni napustiti Hrvatsku u nadi da će pronaći bolji život u tuđini. Sve se u čovjeku može promijeniti, ali ona nostalgija za domom, svojim ognjištem, prisutna je u srcu uvijek. Hvala gosp. Teu Trumbiću koji mi je dozvolio obraditi ovu pjesmu i tako je oteti od zaborava. Hvala gosp. Želimir Škarpona i gosp. Dalibor Musap na odličnom aranžmanu kojeg su odradili. Hvala Etno eko selo Škopljanci, gđi. Mirjani Beram, gđici. Karla Kapov, KUD Putalj. Hvala mojoj obitelji koja me podržava u ovome što radim. I na kraju veliko i od srca hvala studiju Jedina.hr koji su dokaz kako još uvijek ima dobrih ljudi, – napisao je Medak.

Branko Medak (28) od djetinjstva je glazba njegova ljubav, a punih 10 godina glazbu živi putem klavira, harmonike, gitare i tenorskog glasa koji u trenucima odzvanja poput trogirskog slavuja, Vinka Coce. Član je poznatog glazbenog sastava “Vertigo”. Nastupao je na raznim festivalima i osvajao nagrade od kojih bismo izdvojili Melodije Hrvatskog Juga Opuzen 2015. sa pjesmom “Repatice”, a 2016. na istoimenom festivalu osvaja Grand Prix u duetu sa Nevenom Ereš i pjesmom “Moja dalma”.

Branko uskoro izdaje svoj prvi album, a pjesmom “Nostalgija” korak je bliže ka tom cilju.

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije