Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI SAJAM POLJOPRIVREDNIH I RURALNIH PROIZVODA

Lijepo vrijeme i odlična organizacija obilježili peti po redu ‘EKO RURAL’

Objavljeno prije

image-0-02-05-583d0ee8c49c247550fdf873c42e6ef181829e9ff42fe3615bdc3ca9382829be-V

U idealnom ambijentu gradskog parka u Metkoviću, jučer je u organizaciji udruge DOBRA održan peti po redu Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda EKO RURAL. Cilj ovog sajma je informirati javnost o postojanju nekonvencionalne (ekološke) proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i očuvanja običaja i tradicije izložbom autohtonih rukotvorina, te povezivanje malih proizvođača s ruralnih područja, koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom, s naglaskom na ekološku i s ciljem povećanja novih mogućnosti razvoja ruralnih područja.

Osim u sajmu predivnih rukotvorina, posjetitelji su imali priliku slušati predavanje na temu ‘Ekološka poljoprivreda u funkciji ruralnog razvoja‘, koje su održali doc.dr.sc. Mladenka Šarulić i prof.dr.sc. Mirko Gugić, ispred veleučilišta Marko Marulić iz Knina. Zatim je SEEON mrežu predstavila Stana Kešina, a na kraju je Nebojša Jerković, ispred Modro-zelene zadruge, govorio o otvorenim mjerama za ruralni razvoj. Nakon što je održano predavanje, posjetitelji su uživali u ‘Loncu iznenađenja’ za koji je bila zadužena Modro-zelena zadruga, te nakon toga najmlađi su uživali u igraonici za djecu.

Okupljene su srdačno pozdravili i ujedno podržali ovaj sajam gradonačelnica Katarina Ujdur, a ispred županije, pročelnik Nikola Veraja. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural predstavlja idealnu priliku za upoznavanje malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina s zainteresiranim posjetiteljima. Kako je sajam međunarodnih karaktera, uključuje brojne posjetitelje iz susjedne Bosne i Hercegovine, te mnogobrojne turiste i razne folklorne skupine iz cijele Hrvatske.

Projekt podupire Grad Metković, KUD Metković te Ministarstvo poljoprivrede kao generalni pokrovitelj.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije