Ostanimo u kontaktu

357 MILIJUNA EURA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Župan Dobroslavić u Bruxellesu nazočio svečanom potpisivanju odluke o sufinanciranju Pelješkoga mosta

Objavljeno prije

Župan Dobroslavić u Bruxellesu

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je jučer u Bruxellesu svečanosti potpisivanja Odluke o sufinanciranju velikog infrastrukturnog projekta „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ u vrijednosti od 357 milijuna eura bespovratnih sredstava.

– Čestitam povjerenici Corini Cretu, premijeru Andreju Plenkoviću, ministrici Gabrijeli Žalac, državnom tajniku Tomislavu Mihotiću, cijeloj županiji. Čestitam našoj Hrvatskoj na milenijskom projektu povezivanja svog teritorija. Jesmo li uopće svjesni što ovo za Dubrovnik i cijelu Hrvatsku zapravo znači?! –  naglasio je župan Dobroslavić.

Ukupna vrijednost projekta „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ je 526 milijuna eura, od čega EU sufinancira 85 posto.

Naime, Pelješki most bit će visok 55 m i dug 2,4 km te će imati četiri prometna traka. EU financira i gradnju popratne infrastrukture poput pristupnih cesta, uključujući tunele, mostove i vijadukte te obilaznicu kod grada Stona.

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije