Ostanimo u kontaktu

ŽUC ZAVRŠIO CESTU U OPĆINI SLIVNO

Asfaltirana cesta između Kremena i Dube

Objavljeno prije

Cesta Kremena - Duba, Slivno

Županijska uprava za ceste je upravo završila radove uređenja i asfaltiranja makadamskog kolnika između naselja Kremena i Duba u Općini Slivno.

Ravnatelj ŽUC-a  izvijestio je da se ovaj 600 metara duga i 300 tisuća kuna vrijedna dionica već duže vrijeme nosi u planovima realizacije ŽUC-a, jer se radilo o zapuštenoj i neasfaltiranoj županijskoj cesti, međutim zbog nedostatka financijskih sredstava u prijašnjem razdoblju radovima se pristupilo ovo ljeto, a radove je izvela  tvrtka ”Dubrovnik ceste” d.d.

– Kao što smo dosad realizirali uređenje niza neasfaltiranih lokalnih cesta diljem županije, pa ću između ostalih spomenuti cestu od Broca do Kobaša, od Trstenika do Žuljane, cestu u Konavoskom polju od Zvekovice do Zakrajnice ili cestu od Kleka do Badžule,  tako smo uspjeli osigurati sredstva za uređenje i ove prometnice, bez obzira na znatno smanjenje proračuna ŽUC-a od strane Ministarstva prometa, i zbog toga smo posebno zadovoljni!, – kazao  je ravnatelj Konjevod.

Zadovoljstvo ne krije i načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić.

– Iako smo mi Općina u Neretvi sa pretežno poljoprivrednim gospodarstvom, dijelom izlazimo na obalni prostor Malog mora između Neretvanskog kanala i Malostonskog zaljeva i  tu su naša naselja Komarna, Kremena, Duba i Blace. Svakako želimo na ovim prekrasnim uvalama i naseljima uz more razvijati turizam koji je u Jugoslaviji bio potpuno obustavljen zbog vojnih sadržaja i objekata. Također  turističku ponudu želimo povezati sa domaćim poljoprivrednim proizvodima iz zaleđa Neretve, kroz prodaju ili obiteljska seoska gospodarstva. Stoga  je asfaltiranje ove ceste od velike važnosti za našu Općinu i daljnji razvoj koji planiramo, pa se zahvaljujem ŽUC-u, a posebno županu Dobroslaviću na pomoći i prepoznavanju potreba naše Općine, – rekao je načelnik  je Mustapić.

Najčitanije