Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Za dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta osumnjičen 38-godišnjak, u utorak pojačan nadzor brzine kretanja

Objavljeno prije

novac, pare, kune– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije, 38-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, sumnjiči se da je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije u četiri navrata preuzeo utržak od preko 27 tisuća kuna koji novac nije položio na žiro račun društva već je veći dio novca, odnosno preko 22 tisuće kuna, zadržao za sebe, a ostatak je potrošio na popravak pogona i neosnovane isplate radnicima. Također se sumnjiči da račune za izvršene usluge nije predao knjigovostvu trgovačkog društva na knjiženje.

Policija protiv osumnjičenog 38-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

– Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske devet osoba zatekli s manjom količinom droge. Radi se o sedam stranih i dvoje hrvatskih državljana kod kojih su, u najvećem broju slučajeva, pronađene tablete koje se nalaze na popisu droga te marihuana i ketamin.

Sva droga je uz potvrdu oduzeta, a osobe kod kojih je pronađena prekršajno su sankcionirane.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 597 represivnih mjera od kojih izdvajamo 220 mjera poduzetih  zbog prekoračenja brzine, 28 zbog nepropisnog pretjecanja, 122 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 23 mjere poduzete prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.           

Najava: Preventivno represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila

Tijekom sutrašnjeg dana (utorak, 30. siječnja) policijski službenici prometne policije će na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

PU Dubrovačko-neretvanska

TVRDE DA JE PROMOVIRAO DROGU

Uhićen mladić jer je nosio majicu ‘na marihuanu’

Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga, među ostalim, ‘zabranjuje se svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranjem slikom i crtežom’…

Objavljeno prije

Nesvakidašnji slučaj zabilježen je jučer oko 11.20 sati u Đurđevcu. Policijska uprava koprivničko-križevačka javlja kako je u Ulici Stiska zatečen 20-godišnjak koji je na sebi imao majicu s oslikanim listovima marihuane, piše epodravina.

Protiv osumnjičenika podnesen je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu jer je mladić na taj način, kako stoji u izvješću, promovirao marihuanu.

Inače, Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga, među ostalim, “zabranjuje se svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranjem slikom, crtežom” i drugim načinom.

– Pod promidžbom u smislu ovoga Zakona smatra se izlaganje koje je dostupno drugim osobama na vidljivim pozicijama i na prodajnim mjestima, isticanje i prikazivanje naziva, znakova i drugih vizualnih karakteristika droge i nove psihoaktivne tvari – stoji u Članku 4. spomenuta Zakona.

Također je zabranjeno svako oglašavanje koje, na bilo koji način, potiče izradu, promet, posjedovanje, uporabu i promet droga.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije