Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Za dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta osumnjičen 38-godišnjak, u utorak pojačan nadzor brzine kretanja

Objavljeno prije

novac, pare, kune– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije, 38-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, sumnjiči se da je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije u četiri navrata preuzeo utržak od preko 27 tisuća kuna koji novac nije položio na žiro račun društva već je veći dio novca, odnosno preko 22 tisuće kuna, zadržao za sebe, a ostatak je potrošio na popravak pogona i neosnovane isplate radnicima. Također se sumnjiči da račune za izvršene usluge nije predao knjigovostvu trgovačkog društva na knjiženje.

Policija protiv osumnjičenog 38-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

– Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske devet osoba zatekli s manjom količinom droge. Radi se o sedam stranih i dvoje hrvatskih državljana kod kojih su, u najvećem broju slučajeva, pronađene tablete koje se nalaze na popisu droga te marihuana i ketamin.

Sva droga je uz potvrdu oduzeta, a osobe kod kojih je pronađena prekršajno su sankcionirane.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 597 represivnih mjera od kojih izdvajamo 220 mjera poduzetih  zbog prekoračenja brzine, 28 zbog nepropisnog pretjecanja, 122 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 23 mjere poduzete prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.           

Najava: Preventivno represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila

Tijekom sutrašnjeg dana (utorak, 30. siječnja) policijski službenici prometne policije će na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

PU Dubrovačko-neretvanska

POKUŠAJ UBOJSTVA U ŠIPČINAMA

Sin pucao na roditelje, nanio im teške tjelesne ozljede

Objavljeno prije

U srijedu u 23.05 došlo je do pucnjave u Postranjskoj ulici u jednoj obiteljskoj kući. Na mjestu događaja zatečeni su ozlijeđeni supružnici 67 – godišnja žena i 68- godišnji muškarac te je utvrđeno je da je u njih iz vatrenog oružja pucao njihov sin koji se udaljio s mjesta događaja – potvrdila je za DuList okolnosti noćašnjeg pokušaja ubojstva u Šipčinama glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić.

37-godišnji muškarac koji je pucao na roditelje pronađen je nekoliko sati kasnije tijekom opsežne policijske potrage. U tijeku je kriminalističko istraživanje te se muškarca sumnjiči da je počinio teško ubojstvo u pokušaju. Njegovi roditelji smješteni su u dubrovačku bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama, potvrdila je Bečić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije