Ostanimo u kontaktu

JVP METKOVIĆ POTPOMAŽE KOLEGE U PODGORI

Veliki požar kod Podgore širi se prema Parku prirode Biokovo

Objavljeno prije

JVP Metković, požar u Podgori

Šumski požar buknuo je noćas između Gornjih Tučepa i Podgore, zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja. Vatra je obuzdana prema Podgori i Tučepima.

Vatrogascima Splitsko-dalmatinske županije i DIP-a Šibenik, koji gase uz pomoć kanadera, priključili su se i vatrogasci JVP Metković.

Prema prvim procjenama, u požaru su izgorjele masline, borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 250 hektara, a požar se i dalje širi prema Parku prirode Biokovo. Više nema opasnosti za kuće Podgorana, a i gosti hotela “Sirena” vratili su se u hotel.

Požar iznad magistrale buknuo je u 2.25, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog, a od jutros gasiteljima u gašenju pomažu i tri kanadera.

Kako doznajemo vatra je otklonjena od samoga mjesta i na području Podgore ponovno je uključena struja. Jadranska magistrala je još uvijek zatvorena, pa je jedini put prema jugu autocestom preko Baške Vode i tunela Svetog Jure do Ploča. Također je zatvorena cesta prema Biokovu i Svetom Juri.

Najčitanije