Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA

Vandalizam na igralištu Omladinskoga nogometnog kluba Metković

Objavljeno prije

U noći s 23. na 24. srpnja 2021. na igralištu Omladinskoga nogometnog kluba Metković dogodio se čin vandalizma, prilikom kojeg je počinjena materijalna šteta na imovini Grada Metkovića, a kojom upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković.

Na mjesto događaja pozvani su službenici kriminalističke policije Policijske postaje Metković koji su izuzeli snimke videonadzora postavljene na igralištu ONK Metkovića te pomoću njih identificirali počinitelje, a koji su potom predani na daljnje postupanje.

S obzirom da u posljednje vrijeme svjedočimo učestalijoj devastaciji javne imovine na području grada Metkovića, pa tako i uništenju sportske imovine, ovim putem želimo skrenuti pozornost na nekoliko važnih činjenica.

Ustanova za kulturu i sport Metković skrbi o svim sportskim objektima na području grada Metkovića. Kroz svoj rad, cilj nam je kontinuirano doprinositi poboljšanju kvalitete treniranja sportaša starijih i mlađih uzrasta metkovskih klubova. U skladu s tim, a u suradnji s Gradom Metkovićem, ulažemo znatna sredstva u izgradnju, sanaciju i opremanje sportske infrastrukture. Smatramo kako na taj način doprinosimo razvoju naših sportaša što će, vjerujemo, rezultirati brojnim sportskim odličjima. Osim što svaki čin vandalizma uništava javnu imovinu, znatno nas usporava u ostvarenju našega cilja jer sredstva i napore, umjesto u razvoj sporta i sportske infrastrukture, ulažemo u sanaciju materijalne štete. Iz tog razloga, najoštrije osuđujemo svaki čin vandalizma.

Želimo naglasiti i kako je na dijelu sportskih objekata kojima upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković postavljen videonadzor, koji će se u skorije vrijeme postaviti i na preostale objekte. U skladu s tim, i ubuduće ćemo u slučaju eventualne devastacije naše imovine, a u suradnji s policijom, napraviti sve da se počinitelji otkriju te kazne.

Ipak, naša je želja da se vandalizam ne događa. Kako na našoj, tako ni na bilo čijoj imovini. Zato apeliramo na sve građane da zajedničkim snagama skrbimo o svemu onome što imamo. Smatramo da svi možemo i moramo dati svoj doprinos u očuvanju javne imovine koju smo dužni ostaviti u naslijeđe mlađim generacijama.

S poštovanjem,
Ustanova za kulturu i sport Metković
Ante Zovko, pomoćnik ravnatelja, v.r.

POLICIJA UPOZORAVA !!!

Lažni popisivači stanovništva koriste situaciju kako bi ušli u domove i napravili prevaru

Objavljeno prije

Foto Ilustracija Metković news

Policija zajedno s Državnim zavodom za statistiku koristi priliku upozoriti građane da određene osobe s ciljem ulaska u dom koriste prijevarne načine, a između kojih bilježimo i lažno predstavljanje u smislu da se radi o popisivačima stanovništva.

PU Zagrebačka navodi da se nepoznata počiniteljica lažno predstavila 93-godišnjakinji navodeći da treba ispuniti upitnik i na taj način ušla u stan. Nedugo potom u stan je došla još jedna ženska osoba koja je iskoristila tu situaciju i nepažnju oštećene te otuđila novac i nakit. Materijalna šteta je zasad neutvrđena.

Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom.

Podsjećamo sugrađane da druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj – terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine.

Pozivamo građane da vodeći se navedenim budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije