Ostanimo u kontaktu

PLJAČKA BANKE U OPUZENU

Usred bijela dana pokrao banku, nitko od troje djelatnika nije ozlijeđen

Objavljeno prije

Foto: Denis Jerković/CROPIX

Kako smo već pisali, u Zagrebačkoj ulici u Opuzenu u ponedjeljak je opljačkana poslovnica OTP banke.

Pljačkaš je u banku upao oko podneva te je prisilio troje službenika da mu predaju novac. Kako Slobodna Dalmacija doznaje, u trenutku pljačke u banci nije bilo klijenata. Na sreću, nitko od službenika nije ozlijeđen. Uslijedila je je istraga i do ovog trenutka policija još nije potvrdila radi li se o oružanoj pljački.

Očevid na mjestu događaja obavlli su djelatnici PP Metković a za pljačkašem koji je otuđio za sada neutvrđenu svotu novca se intenzivno traga.

Više detalja bit će poznato po primitku službenog policijskog izvješća.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Uhićen 57-godišnjak osumnjičen za više kaznenih djela iznude

Objavljeno prije

Jučer, 26. listopada, uhićen je 57-godišnjak koji je bio nedostupan policiji i za kojim je na snazi bila tjeralica, a koji se sumnjiči za više kaznenih djela iznude.

Podsjetimo, nastavkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave početkom listopada ove godine utvrđeno je da je osumnjičeni, koji je krajem kolovoza uhićen i kazneno prijavljen za više kaznenih djela „Iznuda“ i „Lihvarski ugovor“ na štetu dvojice hrvatskih državljana, počinio veći broj kaznenih djela „Lihvarski ugovor“ i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

Kriminalističkim istraživanjem je tada utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. g. istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10% i 8%, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura.

Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da nam se s punim povjerenjem obrate.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije