Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE 1200px

OPTUŽNICA PROTIV TRI HRVATA

USKOK predložio produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika

Objavljeno prije

Policijski službenici i carina ovog su travnja u luci Ploče zaplijenili skoro 570 kilograma kokaina u vrijednosti 57 milijuna kuna.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu u srpnju protiv trojice hrvatskih državljana (1974., 1986., 1980.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

– Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se, u razdoblju od ožujka 2020. do 6. ožujka 2021., na području Dubrovačko-neretvanske županije i Ekvadora, sukladno prethodnom planu i dogovoru povezali u zajedničko djelovanje s nepoznatom osobom iz Ekvadora te s još najmanje jednom osobom, kupcem, radi nabave i kupovine najmanje 56.166,5 grama kokaina, a potom i njegovog krijumčarenja iz Ekvadora u Hrvatsku preko luke Ploče te njegove daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

U realizaciji plana i dogovora, nakon što je nepoznata osoba iz Ekvadora sukladno narudžbi sakrila kokain u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedno trgovačko društvo preko luke Ploče iz Ekvadora uvezlo banane, I. okr. je sa za sada nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju te droge i njeno preuzimanje. U tu svrhu se I. okr. odvezao iz Zagreba u Metković gdje je kupio tri torbe, a potom u Opuzen gdje se sastao s II. i III. okr. i predao im torbe radi preuzimanja kokaina iz kontejnera i prijevoza do kupca. Potom je I. okr. ostao u vozilu iz kojeg je radi nesmetanog preuzimanja droge putem radio veze nadzirao ulaz u prostor trgovačkog društva kako nitko ne bi prišao kontejneru, dok su II. i III. okr. ušli u unutrašnjost kontejnera i uz pomoć akumulatorskih bušilica odstranili iz ležišta metalni lim kako bi uzeli pakete kokaina a zatim su pakete stavili u torbe kako bi ih predali I. okr. koji ih je trebao predati kupcu.

U tome su ih zatekli i spriječili policijski službenici koji su od II. okr. oduzeli putnu torbu s 17 paketa s ukupno 17.049,7 grama kokaina, od III. okr. su oduzeli putnu torbu s četiri paketa s ukupno 1.001,1 grama kokaina, dok je naknadnom pretragom kontejnera pronađena putna torba s 23 paketa, a u prostoru rashladnog uređaja 16 paketa s ukupno 38.115,7 grama kokaina.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika – navodi se u priopćenju.

PODIGLA SE DIMNA ZAVJESA

Gori trstina i nisko rastinje pored Gabela Polja

Objavljeno prije

Danas u poslijepodnevnim satima izbio je u močvarnom dijelu pored Gabela Polja.

Kako doznajemo gori trstina i nisko rastinje, a lagan vjetar nikako ne ide u priloga pa se požar sve više širi. Kako doznajemo od mještana Gabela Polja na teren bi trebala izaći vatrogasna postrojba Čapljina.

Što će biti večeras, ako jače zapuše? To zna samo lokalno stanovništvo kojem neće biti ugodno sa zatvorenim prozorima pored ovih nesnosnih vrućina.

Svakako pratite Metković NEWS, više detalja donosimo u narednim objavama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije