Ostanimo u kontaktu

IN MEMORIAM

Umro je Ante Polić, rukometaš prve generacije RK Mehanika

Objavljeno prije

Iznenada je  u 73. godini života umro Ante Polić  pok. Hrvoje (1947.-2019.), rukometaš prve generacije RK Mehanika. Za njim tuguju supruga Dita, sin Hrvoje, kći Slavica, sestre Dorotea i Ivana, rodbina i prijatelji, te svi prijatelji rukometa u Metkoviću.

Sjećamo ga se kao vrsnog igrača na pozicijama lijevog vanjskog i lijevog krila, izvrsnog strijelca, sportskog borca i čovjeka koji je svojim potezima na rukometnim terenima mamio pljesak gledališta.

Volio je (i igrao) rukomet i prije osnivanja RK Mehanika (1963) i početka službenog natjecanja u ligama Bosne i Hercegovine. Zajedno s Ivanom i Nikolom Matićem, Lukom Verajom, Srećkom Jakićem, Tomom Dragovićem, Juricom Volarevićem, Ivanom Jelčićem, Jurom Obrvanom, Nevenom Šimunkovićem, Zdravkom Vučičevićem i ostalim igračima ne samo iz te prve generacije, ponosno je nosio Mehanikin dres sve do isteka 1971.godine kada se klub natjecao u Dalmatinskoj rukometnoj regiji, a potom je kraće vrijeme igrao u Čapljini.

U njegovoj igri osim golova bilo je i vica i događaja koji se i danas pamte. On je rukomet živio dajući igri i nastupima svoj originalan, poseban pečat. Njegovi suigrači ističu da je bio vrhunski rukometaš, gospodin, i okosnica momčadi.

Specijalnost mu je bila ‘polueret’, pa je pogađao i onda kad su  njegovi čuvari to najmanje očekivali.

U mladosti se uz rukomet bavio i glazbom, svirao je i pjevao, zabavljao se i veselio. Uz rukomet naravno. Radni vijek proveo je u PODUH-u.

Iznenadna smrt prekinula je njegove umirovljeničke dane i obiteljsku sreću.

Posljednji ispraćaj iz mrtvačnice na groblje sv.Ivana u Metkoviću, bit će u srijedu, 4.rujna u 18 sati.

Neka Ti je vječna hvala i slava !

PROMETNA U KRVAVCU

25-godišnjak s BMW-om probio zaštitnu ogradu i zaustavio se kraj Neretve

Objavljeno prije

Na županijskoj cesti između Rogotina i Kule Noriinske u mjestu Krvavac u utorak navečer oko 23,30 sati 25-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom marke BMW te je probio metalnu zaštitu ogradu i zaustavo se uz rijeku Neretvu. Vozač je zbrinut u Opću bolnicu Dubrovnik i na svu sreću prošao je bez težih ozljeda.

Kako nam javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske, vozač bio pod utjecajem alkohola (1,3 g/kg) te je protiv njega podignut optužni prijedlog za prekršaj prema zakonu o sigurnosti na cestama.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije