Ostanimo u kontaktu

IN MEMORIAM

Umro je Ante Polić, rukometaš prve generacije RK Mehanika

Objavljeno prije

Iznenada je  u 73. godini života umro Ante Polić  pok. Hrvoje (1947.-2019.), rukometaš prve generacije RK Mehanika. Za njim tuguju supruga Dita, sin Hrvoje, kći Slavica, sestre Dorotea i Ivana, rodbina i prijatelji, te svi prijatelji rukometa u Metkoviću.

Sjećamo ga se kao vrsnog igrača na pozicijama lijevog vanjskog i lijevog krila, izvrsnog strijelca, sportskog borca i čovjeka koji je svojim potezima na rukometnim terenima mamio pljesak gledališta.

Volio je (i igrao) rukomet i prije osnivanja RK Mehanika (1963) i početka službenog natjecanja u ligama Bosne i Hercegovine. Zajedno s Ivanom i Nikolom Matićem, Lukom Verajom, Srećkom Jakićem, Tomom Dragovićem, Juricom Volarevićem, Ivanom Jelčićem, Jurom Obrvanom, Nevenom Šimunkovićem, Zdravkom Vučičevićem i ostalim igračima ne samo iz te prve generacije, ponosno je nosio Mehanikin dres sve do isteka 1971.godine kada se klub natjecao u Dalmatinskoj rukometnoj regiji, a potom je kraće vrijeme igrao u Čapljini.

U njegovoj igri osim golova bilo je i vica i događaja koji se i danas pamte. On je rukomet živio dajući igri i nastupima svoj originalan, poseban pečat. Njegovi suigrači ističu da je bio vrhunski rukometaš, gospodin, i okosnica momčadi.

Specijalnost mu je bila ‘polueret’, pa je pogađao i onda kad su  njegovi čuvari to najmanje očekivali.

U mladosti se uz rukomet bavio i glazbom, svirao je i pjevao, zabavljao se i veselio. Uz rukomet naravno. Radni vijek proveo je u PODUH-u.

Iznenadna smrt prekinula je njegove umirovljeničke dane i obiteljsku sreću.

Posljednji ispraćaj iz mrtvačnice na groblje sv.Ivana u Metkoviću, bit će u srijedu, 4.rujna u 18 sati.

Neka Ti je vječna hvala i slava !

PP METKOVIĆ

Razriješen još jedan slučaj prijevare zdravstvenog i mirovinskog osiguranja

Objavljeno prije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 42-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

Sumnjiči se da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, iako je njen stvarni boravak u Bosni i Hercegovini, dovela u zabludu djelatnike mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te  je u razdoblju od 2010. g. do danas neovlašteno koristila sredstva zdravstvenog osiguranja u iznosu većem od 23 tisuće kuna. Također se sumnjiči da je od 2009. do 2012 g. na ime isplaćenih roditeljskih naknada sebi neovlašteno prisvojila gotovo 60 tisuća kuna, dok je u razdoblju od 2012. do 2019. g. temeljem podnesenih zahtjeva za doplatak djeci neovlašteno prisvojila novčani iznos od 109 tisuća kuna. Isto tako, kao nezaposlena osoba prisvojila je novčani iznos od 13 tisuća kuna.

Na opisane načine 42-godišnjakinja je oštetila mirovinsko i zdravstveno osiguranje za iznos nešto veći od 206 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičene 44-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije