Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

IN MEMORIAM

Umro je Ante Polić, rukometaš prve generacije RK Mehanika

Objavljeno prije

Iznenada je  u 73. godini života umro Ante Polić  pok. Hrvoje (1947.-2019.), rukometaš prve generacije RK Mehanika. Za njim tuguju supruga Dita, sin Hrvoje, kći Slavica, sestre Dorotea i Ivana, rodbina i prijatelji, te svi prijatelji rukometa u Metkoviću.

Sjećamo ga se kao vrsnog igrača na pozicijama lijevog vanjskog i lijevog krila, izvrsnog strijelca, sportskog borca i čovjeka koji je svojim potezima na rukometnim terenima mamio pljesak gledališta.

Volio je (i igrao) rukomet i prije osnivanja RK Mehanika (1963) i početka službenog natjecanja u ligama Bosne i Hercegovine. Zajedno s Ivanom i Nikolom Matićem, Lukom Verajom, Srećkom Jakićem, Tomom Dragovićem, Juricom Volarevićem, Ivanom Jelčićem, Jurom Obrvanom, Nevenom Šimunkovićem, Zdravkom Vučičevićem i ostalim igračima ne samo iz te prve generacije, ponosno je nosio Mehanikin dres sve do isteka 1971.godine kada se klub natjecao u Dalmatinskoj rukometnoj regiji, a potom je kraće vrijeme igrao u Čapljini.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U njegovoj igri osim golova bilo je i vica i događaja koji se i danas pamte. On je rukomet živio dajući igri i nastupima svoj originalan, poseban pečat. Njegovi suigrači ističu da je bio vrhunski rukometaš, gospodin, i okosnica momčadi.

Specijalnost mu je bila ‘polueret’, pa je pogađao i onda kad su  njegovi čuvari to najmanje očekivali.

U mladosti se uz rukomet bavio i glazbom, svirao je i pjevao, zabavljao se i veselio. Uz rukomet naravno. Radni vijek proveo je u PODUH-u.

Iznenadna smrt prekinula je njegove umirovljeničke dane i obiteljsku sreću.

Posljednji ispraćaj iz mrtvačnice na groblje sv.Ivana u Metkoviću, bit će u srijedu, 4.rujna u 18 sati.

Neka Ti je vječna hvala i slava !

ISTRAGA POKAZALA

Tvrtka iz Trebinja uvoznik 220 kg heroina zaplijenjenog u Pločama

Angažirala je hrvatskog špeditera za prijevoz kontejnera s drogom koja je trebala doputovati do krajnjeg odredišta u Belgiji, ali je izvađena u Hrvatskoj.

Objavljeno prije

Tvrtka iz Trebinja bila je uvoznik 220 kilograma heroina koji je stigao u kontejneru iz Turske.

Angažirala je hrvatskog špeditera za prijevoz kontejnera s drogom koja je trebala doputovati do krajnjeg odredišta u Belgiji, ali je izvađena u Hrvatskoj, nakon čega su kocke s olovom zavarene, a samo je jedna pošiljka s heroinom stigla do odredišta.

Piljenjem kontejnera i vađenjem droge policijski posao hrvatske policije nije bio završen. U suradnji s policijama drugih država, kamion koji je prevozio olovne kocke imao je diskretnu pratnju tijekom cijelog puta do Belgije kako bi zaštitili vozača koji je dovezao olovo, ali bez heroina na odredište.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Heroin je u pločanskoj luci zaplijenjen 11. listopada prošle godine, a kontejner s olovnim kockama, koje su bile ponovno zatvorene, nastavio je put za Belgiju.

Kad je riječ o zapljeni 62 kilograma kokaina skrivenog u 54 paketića na brodu koji je prevozio ugljen iz jedne kolumbijske luke, “roba” je bila smještena na 16 metara ispod morske površine pa je postojala opasnost da se kokain, koji je kao i heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom tržištu, odvoji od broda.

Kako doznaje Jutarnji list, skladište s drogom držali su jaki magneti, a nije bio zavaren kako to obično krijumčari rade.

To je već treća takva velika zapljena droge u pločanskoj luci.

Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog ravnatelja policije, rekao je da je pločanska luka samo jedna od luka kojom kokain iz Južne Amerike stiže u Europu i da se u drugim europskim lukama bilježe puno veće zapljene droge. S ciljem ostvarenja i promicanja zajedničkih interesa u borbi protiv nezakonite trgovine narkoticima, jučer je u Ravnateljstvu policije potpisan Memorandum o suglasnosti između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Agencije Sjedinjenih Američkih država za borbu protiv narkotika.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije Antonio Gerovac te ataše regionalnog Ureda DEA-e u Hrvatskoj Kevin Fejeran, potpisnici su Memoranduma koji je dokaz jačanja hrvatsko-američke suradnje u borbi protiv nezakonite trgovine drogama i ostalih oblika transnacionalnih kaznenih djela.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije