Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

EGZEKUCIJA KOD LJUBUŠKOG

Ubijen osuđeni krijumčar cigareta kojeg je tražio i USKOK, pronađen u šumi, pokraj Mercedesa

Toni Brkić, kojeg se teretilo za šverc cigareta iz BiH u RH, uspio je umaći u akciji ‘Walter‘ 2010.

Objavljeno prije

Toni Brkić (47) iz Vojnića kod Ljubuškog, koji je krajem 2007. godine izbjegao uhićenje u akciji policije i USKOK-a protiv skupine krijumčara cigareta na čijem je čelu bio G. B., likvidiran je u ponedjeljak navečer u zaseoku Vodice mjesta Vojnić, kod Ljubuškog, odakle je i rodom, a imao je prijavljeno prebivalište i u Zagrebu.

– U lokvi krvi našao ga je prolaznik koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć – rekao nam je jedan Ljubušak s kojim smo razgovarali u utorak.

Više pojedinosti o samom događaju nije znao, ali rekao nam je da je Brkić već duže vrijeme bio u Vojniću.

Prema priopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije, PU Ljubuški je u ponedjeljak u 23.38 sati zaprimila je prijavu da u zaseoku Vodice, u šumi kraj Mercedesa, leži muškarac s vidljivim tragovima krvi.

Na mjesto događaja odmah su izišli policijski službenici PU Ljubuški i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

Dežurna liječnica Doma zdravlja Ljubuški mogla je samo konstatirati smrt, a policajci su ustanovili da je usmrćen iz vatrenog oružja.

Brkić je 2007. godine uspio izbjeći uhićenje u policijskoj akciji “Walter” u kojoj je policija prijavila 29 osoba za krijumčarenje cigareta.

Ta je kriminalna skupina od travnja 2007. godine u Hrvatsku i zemlje Europske unije prokrijumčarila više od 1,5 milijuna kutija cigareta, procijenjenih na 42 milijuna kuna, izvijestili su tada policija i USKOK.

Cigarete su krijumčarene iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, te dalje u zapadnoeuropske zemlje.

Brkić je zbog krijumčarenja cigareta bio pravomoćno osuđen i na sudu u Ljubuškom na tri mjeseca zatvora, a kazna mu je zamijenjena novčanom kaznom od 9000 KM zbog krijumčarenja 31.500 šteka cigareta 2010. godine, piše Jutarnji.hr.

POLICIJA UPOZORAVA !!!

Lažni popisivači stanovništva koriste situaciju kako bi ušli u domove i napravili prevaru

Objavljeno prije

Foto Ilustracija Metković news

Policija zajedno s Državnim zavodom za statistiku koristi priliku upozoriti građane da određene osobe s ciljem ulaska u dom koriste prijevarne načine, a između kojih bilježimo i lažno predstavljanje u smislu da se radi o popisivačima stanovništva.

PU Zagrebačka navodi da se nepoznata počiniteljica lažno predstavila 93-godišnjakinji navodeći da treba ispuniti upitnik i na taj način ušla u stan. Nedugo potom u stan je došla još jedna ženska osoba koja je iskoristila tu situaciju i nepažnju oštećene te otuđila novac i nakit. Materijalna šteta je zasad neutvrđena.

Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom.

Podsjećamo sugrađane da druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj – terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine.

Pozivamo građane da vodeći se navedenim budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije