Ostanimo u kontaktu

ISKRCAJ JE TREBAO BITI PLOČAMA?

U talijanskoj luci Gioia Tauro pronađen brodski kontejner s 1,1 tonom kokaina namijenjenim balkanskom tržištu

Objavljeno prije

U talijanskoj luci Gioia Tauro u regiji Kalabrija na jugu Italije pronađen je brodski kontejner s više od 1,1 tone kokaina. Prema informacijama bliskim istrazi, kokain je namijenjen balkanskom tržištu te se još utvrđuje je li trebao biti iskrcan u Pločama ili albanskom Draču.

Iz izvora bliskih istrazi, Dubrovački vjesnik doznaje kako je kokain svakako trebao ići preko Hrvatske, a istraga će pokazati je li trebao biti iskrcan u Pločama ili je kamionima trebao proći preko našeg teritorija, a biti iskrcan s broda u Draču.

Odnedavno su uvedene posebne kontrole za sve kontejnere koji iz Južne Amerike dolaze u luke koje su glavni kontejnerski terminali u EU, a to su: Valencija, Livorno, Gioia Tauro i Pirej.

PP PLOČE

35-godišnjak osumnjičen za tešku krađu dizelskog goriva

Objavljeno prije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnji muškarac s područja Splitsko-dalmatinske županije počinio kazneno djelo „Teška krađa“ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je spomenuti muškarac u vremenskom razdoblju od 1. svibnja do 7. lipnja ove godine, u više navrata koristeći svoje radno mjesto vozača cisterne, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom transporta goriva, uporabom kliješta presjekao plombu i potom pretočio ukupno oko 1700 litara dizelskog goriva u dva plastična tanka za gorivo, svaki zapremine 1000 litara.

Policija je protiv osumnjičenog 35-godišnjeg muškarca nadležnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije