MEĐU NJIMA TROJE DJECE

U padu malog zrakoplova kod Mostara poginulo 5 osoba

Objavljeno 13. svibnja 2017. u kategorijama: BiH, Crna kronika, News.
avion, Jasenica

Foto: Bljesak.info

Pet ljudi, među kojima su troje djece, jedna mlađa osoba i pilot poginuli su u subotu popodne u padu malog sportskog zrakoplova nedaleko Mostara.

– U padu zrakoplova poginuli su pilot, troje djece i jedna mlađa osoba, – izjavio je za Hinu ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda.

On nije mogao reći što je uzrok pada zrakoplova dodajući da će se to utvrditi u istrazi koju će provesti državna Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).
Iz ove agencije za Hinu nisu mogli potvrditi tko se nalazio u zrakoplovu.

– Nemamo službenu informaciju tko je bio u zrakoplovu. Obaviješteni smo da je s veze nestao zrakoplov u 15.53. Odmah nakon toga toranj u Mostaru je dojavio da je vidio pad, veliku eksploziju i požar. Odmah je angažiran Centar BHANSA-e koji je pokrenuo spasilačku akciju i obavijestili sve službe na terenu, – rekli su za Hinu iz BHANSA-e.

Na mjestu pada zrakoplova u južnoj zoni Mostara između naselja Jasenica i kompanije Aluminijski kombinat nalazi se veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca a policija je ogradila širi prostor.

Tijekom dana u zračnoj luci Mostar organizirana je manifestacija “Dani otvorenih vrata” tijekom koje su izvođeni skokovi iz zrakoplova, te panoramski letovi iznad Mostara.

HINA

Komentari