Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

UPOZORENJE NA OPASNOST!

U Gabeli čistačicu napali i izgrizli psi – obitelj traži odgovore

Objavljeno prije

Čistačicu u mjesnoj školi u Gabeli u ponedjeljak su napala tri psa, a zahvaljujući samo njenoj ustrajnosti da se obrani, izbjegnute su teže posljedice.

Redakciji našeg portala javila se kćerka napadnute gospođe, koja tvrdi kako su njenu majku napala tri psa.

”Izgrizla su je tri psa čiji je vlasnik osoba iz Gabele. Ona se branila kišobranom koji je imala uza se i vrištala i zapomagala, neki mještani su joj pomogli i odvezena je na hitnu u Čapljini gdje joj je pružena medicinska pomoć nakon čega je bila kod obiteljskog liječnika”, ističe kćerka napadnute čistačice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dodaje i kako je policija po službenoj dužnosti napravila zabilješku.

”Vlasnik pasa izjavio je da je samo jedan njegov pas, a druga dva da nisu. Policija još nije utvrdila jesu li psi cijepljeni, ja sam u veterinarskoj tražila podatak je li taj vlasnik pasa cijepio pse i rekli su mi da je 2020. godini cijepio neke pse, ali da treba utvrdit koje i jesu li to ti koji su napali majku”, dodaje.

Navodi kako su joj u policiji rekli da će pisati dopis sanitarnom inspektoru da se utvrdi jesu li psi cijepljeni.

”S obzirom da će to sve potrajati majka je upućena u Mostar na Zavod za javno zdravstvo i primila je prvu dozu cjepiva protiv bjesnoće”, govori nam kćerka napadnute gospođe.

Put na kojem je napadnuta gospođa je put kojim gabeoska djeca svaki dan idu u školu.

”Ovako je moglo biti napadnuto i sasječeno neko dijete, a o proživljenim traumama da i ne pričamo. Svi mještani znaju da su ti psi od navedenog vlasnika, da su debeli k’o telad i da ih pušta da slobodno šeću selom”, navodi dalje kćerka napadnute i postavlja pitanja:

Je li se ovaj čovjek može riješiti odgovornosti za čopor pasa samo izjavom jedan je moj, druga dva nisu?Hoće li naša policija utvrditi čiji su to psi i hoće li ti psi biti uklonjeni i na koji način? Je li se treba dogoditi nešto gore da se nešto konkretno poduzme u MZ Gabela?

Na kraju navodi kako na ovaj način želi u javnosti potaknuti medijski dijalog o problemu u lokalnoj zajednici.

Piše Čapljinski portal

KOKAIN U VOJSCI

Petorica vojnika HV-a pozitivna na kokain, specijalac uhvaćen s drogom usred noći

Objavljeno prije

Zbog slučajeva petorice vojnika pozitivnih na kokain u proteklih nekoliko mjeseci, postavlja se pitanje što se to događa u Hrvatskoj vojsci. Iz MORH-a poručuju da rade sve kako bi takvih slučajeva bilo što manje jer imaju nultu toleranciju na droge.

Zbog konzumacije kokaina za dvojicu je pripadnika Oružanih snaga vojna karijera završena.

– Oni su dobili raskid djelatne službe, a za tri ostala pripadnika proces je još uvijek u tijeku, kaže za HRT Dejan Džidić, zapovjednik u Pukovniji vojne policije OSRH.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Među njima je i vojni specijalac koji je nedavno uhvaćen u tajnoj akciji usred noći. No, za posebnu zabrinutost mjesta nema, ističu iz MORH-a. Sve što se događa u tzv. običnom svijetu, događa se i u vojsci. Nadzori se provode stalno, a dobivaju i dojave o drogiranju.

– Onda idemo na ciljane osobe, kada znamo za osobu imenom i prezimenom, da bi ju mogli dovesti u vezu s tim djelom. A preventivni nadzori se analitički, kada dobijemo nove vojnike, primjerice u Centru za obuku u Požegi, kaže časnički namjesnik Davor Pavlović.

Zbog većeg broja novootkrivenih slučajeva, testiranja su pojačana. Provode se u MORH-u, uz prisutnost svjedoka civila. Ako osoba to želi, testiranje se ponavlja i u zdravstvenoj ustanovi. Sve se najstrože nadzire, kako ne bi bilo greške.

– U tom slučaju vodimo ga kod doktora, ako on ne prihvaća naše rezultate. Doktor će izvaditi krv, izvadit će se njegov urin i sve će se to pohraniti u korporij Vojne policije, dodaje Pavlović.

Ako su pozitivni, prijavljuju se Vojno-stegovnom sudu, koji odlučuje o kazni. Oni koji odbiju testiranje također dobivaju stegovnu prijavu. Broj pozitivnih među testiranim vojnicima ne raste, tvrde u MORH-u.

– Smatramo da je to na istoj razini otprilike, nema nikakvih povećanja ni smanjivanja, jednostavno provodimo nadzore i temeljem dostavljenih rezultata, reagiramo, dodaje Džidić.

MORH tvrdi da su ovi slučajevi izolirani i da nitko nije namjeravao prodavati drogu, nego su kokain, čini se, sankcionirani vojnici imali za osobnu uporabu. Je li razlog konzumacije droga preopterećenost, nemogućnost nošenja s odgovornošću na poslu ili nešto treće, tek će se istražiti, piše Dalmacija danas.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije