Ostanimo u kontaktu

NESAVJESNO LIJEČENJE

Tri liječnice i jedna sestra iz Metkovića pod istragom zbog smrti malog Gabrijela

Objavljeno prije

Zbog smrti dječaka Gabrijela Bebića (9) pokrenuta je istraga protiv tri liječnice i jedne medicinske sestre iz Metkovića.

Osumnjičene su za nesavjesno liječnjenje zbog kojeg je došlo do smrtne posljedice za što je zapriječena maksimalna kazna od 12 godina zatvora.

Kako u ovom slučaju tužiteljstvo smatra da su četiri osumnjičenice kazneno djelo počinile iz nehaja prijeti im niža sankcija od jedne do osam godina zatvora.

Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je nakon provedenih izvida i pribavljenih potrebnih mišljenja i dokumentacije donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četiri osobe. Osumnjičene su: medicinska sestra u DZ-u Metković koja je radila u pedijatrijskoj ordinaciji i tri liječnice s Hitne pomoći u Metkoviću.

Kako navode u rješenju, postoji osnovana sumnja da su 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću u postupku liječenja Gabrijela Bebića propustile adekvatno pregledati dijete i utvrditi ozbiljnost njegovog zdravstvenog stanja te poduzeti daljnje potrebne radnje u cilju hitnog medicinskog premještaja djeteta u Klinički bolnički centar Split na daljnje pretrage i hospitalizaciju.

Rješenje o provođenju istrage doneseno je protiv prvookrivljenice dr. J.V. kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Ispostava Metković zbog postupanja 9. prosinca 2018. godine u 10.43 sati.

Zatim protiv drugookrivljenice dr. D.D. kao dežurne liječnice zbog postupanje 10. prosinca u 2.07 sati) te protiv trećeokrivljenice N.T. kao medicinske sestre zaposlene u specijalističkoj pedijatrijskoj ordinaciji zbog postupanja 10. prosinca oko 8.15 sati.

Nadalje, protiv četvrtookrivljenice dr. M.M. kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu zbog postupanja 10. prosinca u 8.30 sati.

Osnovano se sumnja da je zbog propusta četiriju okrivljenica 10. prosinca došlo do daljnjeg teškog pogoršanja djetetovog zdravstvenog stanja, uslijed čega je dijete, unatoč njegovom hitnom smještaju u Kliničkom bolničkom centru Split na Klinici za dječje bolesti, Zavod za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi te svim poduzetim hitnim liječničkim radnjama i mjerama, preminulo 11. prosinca 2018. u 8,01 sati, tvrdi tužiteljstvo.

Ivana Bebić, majka pok Gabrijela – Foto: Denis Jerković/Arhiv/HANZA MEDIA

Ivana Bebić: Potvrđene su naše sumnje

– Donošenjem odluke o provođenju istrage nad ove četiri ženske osobe, potvrđeno je da su naše sumnje, kako su upravo one nesavjesno liječile naše dijete, bile opravdane. Ja sam od početka govorila, da upravo ove četiri osobe nisu postupile kako su morale i trebale. Nadam se kako će u konačnici istina izići na vidjelo i kako će oni koji su napravili propuste u liječenju našeg djeteta biti sankcionirani, kako bi naš anđeo Gabrijel imao barem malo mira na nebu – kroz suze je u telefonskom razgovoru rekla Ivana Bebić, majka malog Gabrijela, piše Slobodna Dalmacija.

TJEDNO IZVJEŠĆE PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

Tragedija na Korčuli, u požaru smrtno stradala jedna osoba

Objavljeno prije

Nakon što je u subotu, 16. siječnja, u potpunosti ugašen požar koji je oko 9,20 sati izbio u pomoćnom objektu, odnosno kominu koji se nalazi u sklopu kuće u Žrnovu na Korčuli, unutar objekta je pronađeno potpuno izgorjelo tijelo, za sada, nepoznate osobe.

Policijski službenici Policijske postaje Korčula, uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara, proveli su očevid kojim je utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen s prostora otvorenog komina koji se proširio po unutrašnjosti objekta koji je u potpunosti izgorio.

Tijelo nastradale osobe je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi njezin identitet i točan uzrok smrti.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježena je jedna prometna nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 397 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 229 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 33 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 2 osoba prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 22 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 9 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 4 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,48 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 14. siječnja, 33-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen tijekom prometne kontrole u Ulici Mata Vodopića.

Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 5 tisuća kuna i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna  izrečena je u Opuzenu

Najveća novčana kazna u iznosu od 10.500 kuna izrečena je 34-godišnjaku koji je 14. siječnja u jutarnjim satima prilikom nadzora prometa u Ulici Tisno vozio brzinom od 144 km/h, iako je dopuštena brzina na tom dijelu 50 km/h, te je pretjecao preko pune uzdužne linije.

Spomenuti vozač također je dobio zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije