Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Tijekom jučerašnjeg dana dogodilo se čak devet prometnih nesreća

Objavljeno prije

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Izdvajamo tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama:

Prva se dogodila u 7,25 sati u Ulici Janka Bobetka u Dubrovniku kada je vozačica u dobi od 26 godina, prilikom parkiranja unatrag na nogostupu navedene Ulice, vozilom udarila u 85-godišnjeg pješaka koji je uslijed udara teže ozlijeđen i zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Do druge prometne nesreće je došlo oko 11,05 sati na kolniku DC 425 kada je poljski državljanin u dobi od 31-godine, krećući se osobnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka iz pravca Opuzena u pravcu Karamatića, prilikom skretanja udario u teretno vozilo BiH nacionalnih oznaka. Teže ozlijede zadobio je spomenuti poljski vozač koji je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici, dok je njegova suputnica lakše ozlijeđena i nakon ukazane liječničke pomoći puštena je na kućnu njegu.

Treća prometna nesreća se dogodila u 13,10 sati na predjelu Batahovine u Dubrovniku kada je 61-godišnji državljanin SAD-a, izlaskom iz zavoja, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik uslijed čega je zadobio teže tjelesne ozljede, dok je njegova suputnica, 51-godišnja državljanka Rusije, zadobila lakše tjelesne ozljede. Oboje ozlijeđenih su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni na kućnu njegu.

Do ovako velikog broja prometnih nesreća je zasigurno došlo i zbog mokrih i skliskih kolnika uslijed pada kiše, stoga koristimo priliku da još jednom skrenemo pozornost svim sudionicima u prometu da prilikom loših vremenskih uvjeta kada dolazi do kiša nakon dužih sušnih razdoblja kolnici postaju posebno skliski te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, kao i vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama i gustoći prometa. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Prepoznajete li osobu s fotografije i videa?

Objavljeno prije

Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ koje se dogodilo 15. rujna ove godine kada su na Gorici sv. Vlaha u Dubrovniku u potpunosti izgorjela dva osobna vozila te su nagorjela još tri vozila, moped i motocikl, objavljujemo fotografije i videozapis sa snimkom osobe koja se dovodi u vezu s ovim događajem.

Radi se o muškarcu starosti između 25 i 35 godina, visine oko 185 centimetara, srednje tjelesne građe.

Molimo građane da, ukoliko imaju saznanja o identitetu osobe sa snimke o tome, s punim povjerenjem, obavijeste Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail dubrovacko-neretvanska@policija.hr.

Video pogledajte u vrhu stranice, ili na poveznici.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije