Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PAO S 25 KILOGRAMA KOKAINA

Talijan nepravomoćno osuđen na 6 godina zatvora

Objavljeno prije

Foto: Cropix

Za krijumčarenje 25 kilograma kokaina, vrijednog 17 milijuna kuna, nepravomoćnom presudom Općinskog sudu u Metkoviću talijanski državljanin Andrea M. (50) osuđen je na šest godina zatvora. Riječ je o suđenju za kazneno djelo iz lipnja prošle godine, kada je Andrea M. uhićen s kokainom na Magistrali u Baćini, nedaleko od Ploča.

Naknadno je talijanski državljanin osumnjičen za udruživanje u zločinačku organizaciju s još četvero hrvatskih državljana iz Metkovića, za što će se voditi poseban sudski postupak.

Njegova odvjetnica Ana Birimiša naglasila je da je riječ o nepravomoćnoj presudi na koju će u zakonskom roku uložiti žalbu, o čemu će odlučivati viši sud. Potvrdila nam je da je u zatvorsku kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od lipnja prošle godine.

Odvjetnica Birimiša također je pojasnila da ovaj sudski postupak nema veze s nedavnom policijskom akcijom razbijanja ilegalne trgovine kokainom na području Metkovića, dio koje je bio i spomenuti državljanin Italije. Dodala je kako će ga zastupati i u tom drugom sudskom postupku, za koji ne zna kada će početi.

Podsjetimo, akcija razbijanja krijumčarskog lanca ilegalne preprodaje kokaina, čiji je dio bio i spomenuti Talijan i koja je zapravo počela njegovim uhićenjem kod Ploča, rezultirala je koncem siječnja uhićenjem još troje hrvatskih državljana s područja grada Metkovića, koji su se udružili radi počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Hrvatski državljani M.J. (59), S.J. (55) i R.G. (44) uhićeni su na području Metkovića i Zagreba, dok je spomenuti 50-godišnji talijanski državljanin bio u pritvoru još od lipnja prošle godine.

Naknadno je uhićen carinski službenik Z.E. (50), inače zaposlenik carinske ispostave u Luci Ploče, kojega se sumnjiči da je svojim utjecajem spriječio da se prilikom iskrcaja pregleda kontejner u kojem se nalazio kokain.

Riječ je o zločinačkom udruženju od ukupno pet osoba, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavile u promet najmanje 146 kilograma kokaina, od čega su stekle imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna, koju su međusobno podijelile, piše Slobodna Dalmacija.

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Najveća koncentracija alkohola, a i najveća novčana kazna zabilježeni u Metkoviću

Objavljeno prije

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 298 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 124 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 13 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,48 g/kg izmjerena je u večernjim satima jučer, 11. travnja, 41-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Metkoviću.

Vozač je isključen iz prometa, uhićen je te će tijekom današnjeg dana, uz optužni prijedlog, biti doveden na Općinski sud u Metkoviću s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 11 tisuća kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 16.800,00 kuna izrečena je 34-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u poslijepodnevnim satima u četvrtak, 8. travnja, zaustavljen prilikom prometne kontrole u ulici Marka Marulića u Metkoviću kada je odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu, nije imao vezan sigurnosni pojas i kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu.

Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na gore navedeni novčani iznos. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije