Ostanimo u kontaktu

KĆI PREMINULOG

‘Pustili su ga da umre sam na cesti poput psa, nitko mu nije došao pomoći’

Vjeko Franičević uspio je dozvati susjeda kojemu se požalio da ne može disati, no on nikoga nije uspio dozvati nego tek policiju koja je stigla kada je muškarac već preminuo

Objavljeno prije

Foto: Duško Marušić/PIKSELL

Smrt Vjeke Franičevića (77) uznemirila je mnoge stanovnike Rogotina nedaleko od Ploča. Njegova kći Anita Franičević Taslak prepričala je što ona zna o smrti svoga oca koji je preminuo u nedjelju iza ponoći.

Starac je živio sam, a kada mu je pozlilo uspio je u pomoć dozvati prvog susjeda. Žalio mu se da ne može disati pa je susjed nazvao Županijski centar 112 u Dubrovniku, pišu 24 sata.

Susjed je službeniku u centru 112 rekao da je Vjeki loše, da nema zraka te ih molio da dođu i pomognu mu. Tamo su, na osnovu susjedovih riječi, zaključili da je Vjeko možda zaražen koronavirusom pa su mu dali broj ambulante za Covid pri Domu zdravlja u Pločama. Tamo mu se javila epidemiologinja koja mu je rekla da oni na teren ne mogu izaći jer nemaju adekvatnu opremu. Dok je susjed pokušao dozvati pomoć, Vjeko je u međuvremenu preminuo. Susjed je tada nazvao policiju i rekao im što se dogodilo, a oni su s mrtvozornikom stigli za oko pola sata.

– Policija mi je pozvonila na vrata stana u Metkoviću gdje živim sa suprugom i dvoje djece. Rekli su mi da mi je otac umro. Bila sam u šoku. Pa kako, pomislila sam, sve je bilo u redu, nije se žalio. Odmah smo otišli u Rogotin. Ležao je na cesti, prekriven plahtom. Instinktivno sam pitala policajce mogu li ga bar još jednom vidjeti, dodirnuti. Ali nisu mi dali. Sjela sam na ulicu i plakala – prepričala je kći preminulog muškarca.

– Gledala sam ga kako leži na cesti i nisam mogla vjerovati svemu što se dogodilo. Samo sam njega imala, a sada je umro sam, na ulici, poput psa. Na kraju su poslali vatrogasce koji su došli s običnim kirurškim maskicama i rukavicama. Rekli su mi da su ih poslali iz mjera predostrožnosti, što je bilo smiješno s obzirom na to kako su imali najobičniju opremu. Odveli su mog dragog oca – dodala je Anita.

Piše: Vecernji.hr

NASTAVLJA SE POLICIJSKA AKCIJA U METKOVIĆU I JUŽNOJ HERCEGOVINI

Širi se krug osumnjičenika za lanac krijumčarenja i preprodaju droge

Objavljeno prije

Policijska akcija kojom je prekinut lanac krijumčarenja i preprodaje droge na području doline Neretve i susjedne Hercegovine nastavlja se danas.

Istragom je obuhvaćeno najmanje šest osoba osumnjičenih za ilegalni prijevoz droge preko državne granice. Među njima je nekoliko državljana BIH, sa područja općine Čapljina. Svi osumnjičeni su mjesecima praćeni, prisluškivani su im telefoni a neslužbeno doznajemo da su neki u bliskim rodbinskim i prijateljskim vezama.

Očekuje se da će trojica osumnjičenih tijekom jutra biti privedeni pred suca istrage u Dubrovniku. Policija ne izlazi u javnost sa detaljima ove akcije tek najavljuju tiskovnu konferenciju za petak na kojoj će o tome govoriti.

Međutim, neslužbeno doznajemo da je ovo jedna od najopsežnijih policijskih akcija na području doline Neretve kada je suzbijanje krijumčarenja droge u pitanju. Tako bi se istraga mogla proširiti na još neke osobe u Hrvatskoj i BiH, koji se dovode u vezu sa osumnjičenima.

Akciju u BIH su provodili policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u koordinaciji sa MUP-om RH. Policija je sa obadvije strane granice jučer je satima pretresala poslovne prostore i obiteljske kuće osumnjičenika u kojima su tražili dokazni materijal, javlja Slobodna Dalmacija.

Piše: Stanislav Soldo/SD

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije