Ostanimo u kontaktu

KĆI PREMINULOG

‘Pustili su ga da umre sam na cesti poput psa, nitko mu nije došao pomoći’

Vjeko Franičević uspio je dozvati susjeda kojemu se požalio da ne može disati, no on nikoga nije uspio dozvati nego tek policiju koja je stigla kada je muškarac već preminuo

Objavljeno prije

Foto: Duško Marušić/PIKSELL

Smrt Vjeke Franičevića (77) uznemirila je mnoge stanovnike Rogotina nedaleko od Ploča. Njegova kći Anita Franičević Taslak prepričala je što ona zna o smrti svoga oca koji je preminuo u nedjelju iza ponoći.

Starac je živio sam, a kada mu je pozlilo uspio je u pomoć dozvati prvog susjeda. Žalio mu se da ne može disati pa je susjed nazvao Županijski centar 112 u Dubrovniku, pišu 24 sata.

Susjed je službeniku u centru 112 rekao da je Vjeki loše, da nema zraka te ih molio da dođu i pomognu mu. Tamo su, na osnovu susjedovih riječi, zaključili da je Vjeko možda zaražen koronavirusom pa su mu dali broj ambulante za Covid pri Domu zdravlja u Pločama. Tamo mu se javila epidemiologinja koja mu je rekla da oni na teren ne mogu izaći jer nemaju adekvatnu opremu. Dok je susjed pokušao dozvati pomoć, Vjeko je u međuvremenu preminuo. Susjed je tada nazvao policiju i rekao im što se dogodilo, a oni su s mrtvozornikom stigli za oko pola sata.

– Policija mi je pozvonila na vrata stana u Metkoviću gdje živim sa suprugom i dvoje djece. Rekli su mi da mi je otac umro. Bila sam u šoku. Pa kako, pomislila sam, sve je bilo u redu, nije se žalio. Odmah smo otišli u Rogotin. Ležao je na cesti, prekriven plahtom. Instinktivno sam pitala policajce mogu li ga bar još jednom vidjeti, dodirnuti. Ali nisu mi dali. Sjela sam na ulicu i plakala – prepričala je kći preminulog muškarca.

– Gledala sam ga kako leži na cesti i nisam mogla vjerovati svemu što se dogodilo. Samo sam njega imala, a sada je umro sam, na ulici, poput psa. Na kraju su poslali vatrogasce koji su došli s običnim kirurškim maskicama i rukavicama. Rekli su mi da su ih poslali iz mjera predostrožnosti, što je bilo smiješno s obzirom na to kako su imali najobičniju opremu. Odveli su mog dragog oca – dodala je Anita.

Piše: Vecernji.hr

PROMETNA NESREĆA

Na cesti prema Ušću zapalio se automobil

Objavljeno prije

Na cesti prema Ušću zapalio se automobil. Kako neslužbeno doznajemo požar je izbio u vožnji i vozač Opel Omege je skrenuo pokraj ceste i na svu sreću izvukao se bez većih ozlijeda.

Na lice mjesta izašli su vatrogasci, hitna medicinska pomoć i policija, očevid je u tijeku.

Prometna nesreća

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije