Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Policiji nije stao na znak ‘Stop’ pa im bježao po cijeloj dolini Neretve

Objavljeno prije

Policija

Izdvajamo slučaj koji se dogodio na kolniku državne ceste D-9 u mjestu Krvavac kada je 49 – godišnjak upravljajući osobnim vozilom prekoračio brzinu kretanja 74 km/h više od dozvoljenog, odnosno vozio je 144 km/h. Nakon toga nije postupao po zahtjevima policijskih službenika da se zaustavi, već se dao u bijeg i potom počinio više prometnih prekršaja na području gradova Opuzena, Ploča i Metkovića. Uhićen je i uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku, Stalna služba Metković.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko – neretvanske zabilježena je 31 prometna nesreća. Radi se o 18 prometnih nesreća sa materijalnom štetom i 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba zadobilo teže, a 12 lakše tjelesne ozljede.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 764 represivnu mjeru, od kojih izdvajamo 332 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 78 zbog nepropisnog pretjecanja, 40 zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i 19 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

POLICIJA ZAHVALILA GRAĐANIMA NA DOJAVI

Uhićena osoba koja je nedavno palila vozila i osoba koja je naručila zapaljenje

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ koje se dogodilo 15. rujna ove godine kada su na Gorici sv. Vlaha u Dubrovniku u potpunosti izgorjela dva osobna vozila te su nagorjela još tri vozila, moped i motocikl.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 33-godišnjak, revoltiran prekidom poslovnog odnosa s jednim od oštećenih osoba, početkom kolovoza ove godine dogovorio s drugoosumnjičenim, 32-godišnjakom, zapaljenje vozila koje je u vlasništvu njegovog bivšeg poslovnog partnera, za što mu je platio novčani iznos od 20 tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je 33-godišnjak početkom kolovoza posjetio mjesto događaja gdje je putem svog mobilnog uređaja fotografirao spomenuto vozilo i te fotografije potom pokazao 32-godišnjaku kako bi znao koje vozilo treba zapaliti.

Osumnjičeni 32-godišnjak je 15. rujna, oko 2,50 sati lako zapaljivom tekućinom i otvorenim plamenom zapalio motor spomenutog vozila, ali se vatra zbog utjecaja vjetra proširila i na preostala vozila te je navedenim kaznenim djelom pričinjena znatna materijalna šteta. Dalje širenje vatre na okolne zgrade te moguće ljudske žrtve i štetu za imovinu većeg opsega spriječeno je pravovremenom reakcijom vatrogasaca.

Obojica muškaraca su kazneno prijavljena i dovedena pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave i to 32-godišnjak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“, a 33-godišnjak zbog sumnje u poticanje na navedeno kazneno djelo.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim građanima koji su nam se javili i pomogli u identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela nakon što je video počinitelja javno objavljen.  

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije