Ostanimo u kontaktu

BIH

Podignuta optužnica protiv sedmorice za šverc sedam tona droge, među kojima su i dva Metkovca

Objavljeno prije

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u petak je podignulo optužnicu protiv sedam osoba uključujući državljane Hrvatske zbog krijumčarenja gotovo sedam tona droge.

U priopćenju Tužiteljstva BiH istaknuto je da je ovo najopsežnija optužnica takve vrste u poratnoj BiH jer je riječ o organiziranoj kriminalnoj skupini koja je iz Crne Gore preko BiH prema Hrvatskoj prokrijumčarila ukupno 6,8 tona marihuane pri čemu su na crnom tržištu zaradili najmanje dva milijuna eura.

Kriminalna skupina djelovala je od 2012. do 2019. i u tom razdoblju drogu preko granica prevezla najmanje 25 puta.

Najčešće su krijumčarili drogu u količinama od oko 200 kilograma te u pojedinim slučajevima u količinama do 600 ili 900 kilograma, a prevozili su je skrivenu u cisternama.

Nekada bi je nakon uvoza iz Crne Gore skladištili u BiH, a ponekad i odmah transportirali prema Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije radi preprodaje.

Tijekom istraga policija iz BiH je u suradnji s hrvatskom policijom pronašla i zaplijenila dvije tone uskladištene marihuane.

Optuženi su Mario Vuletić (33) te Jurica Vuletić (34), obojica iz Metkovića, Ivan Antunović (51) i Nikola Bošković (57), obojica iz Stoca, Borislav Kovačević (42) iz Trebinja, Ivan Cvijanović (33) iz Sarajeva te Hodžić Haris (37) iz Travnika, piše tportal.hr.

POLICIJA ZAHVALILA GRAĐANIMA NA DOJAVI

Uhićena osoba koja je nedavno palila vozila i osoba koja je naručila zapaljenje

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ koje se dogodilo 15. rujna ove godine kada su na Gorici sv. Vlaha u Dubrovniku u potpunosti izgorjela dva osobna vozila te su nagorjela još tri vozila, moped i motocikl.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 33-godišnjak, revoltiran prekidom poslovnog odnosa s jednim od oštećenih osoba, početkom kolovoza ove godine dogovorio s drugoosumnjičenim, 32-godišnjakom, zapaljenje vozila koje je u vlasništvu njegovog bivšeg poslovnog partnera, za što mu je platio novčani iznos od 20 tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je 33-godišnjak početkom kolovoza posjetio mjesto događaja gdje je putem svog mobilnog uređaja fotografirao spomenuto vozilo i te fotografije potom pokazao 32-godišnjaku kako bi znao koje vozilo treba zapaliti.

Osumnjičeni 32-godišnjak je 15. rujna, oko 2,50 sati lako zapaljivom tekućinom i otvorenim plamenom zapalio motor spomenutog vozila, ali se vatra zbog utjecaja vjetra proširila i na preostala vozila te je navedenim kaznenim djelom pričinjena znatna materijalna šteta. Dalje širenje vatre na okolne zgrade te moguće ljudske žrtve i štetu za imovinu većeg opsega spriječeno je pravovremenom reakcijom vatrogasaca.

Obojica muškaraca su kazneno prijavljena i dovedena pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave i to 32-godišnjak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“, a 33-godišnjak zbog sumnje u poticanje na navedeno kazneno djelo.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim građanima koji su nam se javili i pomogli u identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela nakon što je video počinitelja javno objavljen.  

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije