Ostanimo u kontaktu

BIH

Podignuta optužnica protiv sedmorice za šverc sedam tona droge, među kojima su i dva Metkovca

Objavljeno prije

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u petak je podignulo optužnicu protiv sedam osoba uključujući državljane Hrvatske zbog krijumčarenja gotovo sedam tona droge.

U priopćenju Tužiteljstva BiH istaknuto je da je ovo najopsežnija optužnica takve vrste u poratnoj BiH jer je riječ o organiziranoj kriminalnoj skupini koja je iz Crne Gore preko BiH prema Hrvatskoj prokrijumčarila ukupno 6,8 tona marihuane pri čemu su na crnom tržištu zaradili najmanje dva milijuna eura.

Kriminalna skupina djelovala je od 2012. do 2019. i u tom razdoblju drogu preko granica prevezla najmanje 25 puta.

Najčešće su krijumčarili drogu u količinama od oko 200 kilograma te u pojedinim slučajevima u količinama do 600 ili 900 kilograma, a prevozili su je skrivenu u cisternama.

Nekada bi je nakon uvoza iz Crne Gore skladištili u BiH, a ponekad i odmah transportirali prema Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije radi preprodaje.

Tijekom istraga policija iz BiH je u suradnji s hrvatskom policijom pronašla i zaplijenila dvije tone uskladištene marihuane.

Optuženi su Mario Vuletić (33) te Jurica Vuletić (34), obojica iz Metkovića, Ivan Antunović (51) i Nikola Bošković (57), obojica iz Stoca, Borislav Kovačević (42) iz Trebinja, Ivan Cvijanović (33) iz Sarajeva te Hodžić Haris (37) iz Travnika, piše tportal.hr.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE I NABAVA

Pretragom obiteljske kuće pronađena velika količina oružja i streljiva

Objavljeno prije

Temeljem naloga Općinskog suda u Metkoviću jučer, tijekom jutarnjih sati, policijski službenici Policijske postaje Ploče pretražili su obiteljsku kuću 41-godišnjaka, koji  je policijskim službenicima predao lovačku pušku koju ilegalno posjeduje, a pretragom su  pronađene još tri lovačke puške, tri zračne puške, automatska puška, tri spremnika za automatsku pušku, 77 metaka raznog kalibra i više kutija u kojima se nalazilo 436 patrona za lovačku pušku kao i dio puške bez kundaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je spomenuti muškarac počinio kazneno djelo „Neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, te prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, obzirom da je oružje i streljivo nabavljao bez potrebnog oružnog lista i bez odobrenja, te ga nije prijavio nadležnom tijelu u zakonom predviđenom roku.

Svo pronađeno oružje i streljivo je uz potvrdu oduzeto, a protiv osumnjičenog podnesena odgovarajuća kaznena i prekršajna prijava.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije