Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Na autobusnom kolodvoru u Metkoviću kod putnika pronađeno 80 kg marihuane; na autocesti A1 u tunelu Šubir Britanac vozio 238 km/h

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zatečene su 32 osobe u posjedu manjih količina marihuane, amfetamina, LSD-a, ectasya, hašiša i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Radi se o 19 hrvatskih i 13 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole i na području Lastova, Korčule, Dubrovnika i Metkovića.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga.

Izdvajamo dva slučaja i to zapljenu nešto više od 80 grama marihuane koja je pronađena kod 44-godišnjeg hrvatskog državljanina tijekom kontrole putnika na autobusnom kolodvoru u Metkoviću, jučer u večernjim satima. U drugom slučaju se radi o oduzimanju nešto više od 100 grama marihane, koju su policijski službenici Službe krim policije pronašli kod 18-godišnjeg hrvatskog državljanina, jučer u popodnevnim satima na području Dubrovnika. Kriminalističko istraživanje u odnosu na ovaj pronalazak se nastavlja.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od kojih 9 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 10 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 666 represivnih mjera od kojih izdvajamo 319 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 81 zbog nekorištenja sigurnosnih pojasa, 47 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 42 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 26 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Na autocesti A1 u tunelu Šubir presretačem izmjerena brzina od 238 km/h

Na dijelu autoceste A-1 u blizini tunela Šubir,  u subotu, 30. lipnja, oko 16 sati,  policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili su 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije, vozača osobnog vozila marke Mercedes, koji se spomenutim tunelom kretao brzinom od 238  km/h (umanjeno za 10%-214 km/h), a gdje je dozvoljena brzina kretanja 100 km/h.

Vozač se kretao u pravcu Dubrovnika, a zbog prekoračenja brzine za nevjerojatnih 114 km/h kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom vremenskog ograničenja korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH.

Piše: PU dubrovačko-neretvanska

ZATVOREN PROMET PREKO MOSTA NA TRESANI

Prometna nesreća na mostu u Gabeli, na svu sreću zadržala ga zaštitna ograda

Objavljeno prije

U ponedjeljak oko 18 sati na mostu na Treaani u Gabeli dogodila se prometna nesreća u kojoj na svu sreću nije bilo ozlijeđenih.

Do nesreće je došlo kada je vozoač Opel Corse, krećući se iz smjera Višića prema Gabeli, udarivši u rubnik mosta te izgubio nadzor nad vozilom, nakon čega je udario u zaštitnu ogradu koja ga je na svu sreću zadržala na mostu.

Kako nam vozač sam veli, jako sunce ga je zaslijepilo što je dovelo do loše procjene, ali na svu sreću nema ozlijeđenih.

Promet je zatvoren dok se ne ukloni vozilo, a ovom prilikom savjet svim vozačima, pripazite i prilagodite brzinu uvjetima na cesti te posebno obratite pažnju na mopede i motocikle, jer kako i u ovom primjeru vidimo, dovoljan je djelić sekunde, nepažnje i sve može kobno završiti.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije