Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Na autobusnom kolodvoru u Metkoviću kod putnika pronađeno 80 kg marihuane; na autocesti A1 u tunelu Šubir Britanac vozio 238 km/h

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zatečene su 32 osobe u posjedu manjih količina marihuane, amfetamina, LSD-a, ectasya, hašiša i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Radi se o 19 hrvatskih i 13 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole i na području Lastova, Korčule, Dubrovnika i Metkovića.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga.

Izdvajamo dva slučaja i to zapljenu nešto više od 80 grama marihuane koja je pronađena kod 44-godišnjeg hrvatskog državljanina tijekom kontrole putnika na autobusnom kolodvoru u Metkoviću, jučer u večernjim satima. U drugom slučaju se radi o oduzimanju nešto više od 100 grama marihane, koju su policijski službenici Službe krim policije pronašli kod 18-godišnjeg hrvatskog državljanina, jučer u popodnevnim satima na području Dubrovnika. Kriminalističko istraživanje u odnosu na ovaj pronalazak se nastavlja.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od kojih 9 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 10 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 666 represivnih mjera od kojih izdvajamo 319 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 81 zbog nekorištenja sigurnosnih pojasa, 47 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 42 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 26 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Na autocesti A1 u tunelu Šubir presretačem izmjerena brzina od 238 km/h

Na dijelu autoceste A-1 u blizini tunela Šubir,  u subotu, 30. lipnja, oko 16 sati,  policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili su 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije, vozača osobnog vozila marke Mercedes, koji se spomenutim tunelom kretao brzinom od 238  km/h (umanjeno za 10%-214 km/h), a gdje je dozvoljena brzina kretanja 100 km/h.

Vozač se kretao u pravcu Dubrovnika, a zbog prekoračenja brzine za nevjerojatnih 114 km/h kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom vremenskog ograničenja korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH.

Piše: PU dubrovačko-neretvanska

PROMETNA U KRVAVCU

25-godišnjak s BMW-om probio zaštitnu ogradu i zaustavio se kraj Neretve

Objavljeno prije

Foto: PrintScreen / Google Map Street View

Na županijskoj cesti između Rogotina i Kule Noriinske u mjestu Krvavac u utorak navečer oko 23,30 sati 25-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom marke BMW te je probio metalnu zaštitu ogradu i zaustavo se uz rijeku Neretvu. Vozač je zbrinut u Opću bolnicu Dubrovnik i na svu sreću prošao je bez težih ozljeda.

Kako nam javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske, vozač bio pod utjecajem alkohola (1,3 g/kg) te je protiv njega podignut optužni prijedlog za prekršaj prema zakonu o sigurnosti na cestama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije