Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

POZNATI DETALJI TRAGEDIJE NA KORČULI

Mladići iz kafića krenuli prema vikendici, auto im se prepolovio od udarca

Objavljeno prije

Trojica mladića izgubila su život u prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na Korčuli, kada je na dionici državne ceste D-118 Vela Luka-Blato 19-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo, izvijestila je policija.

U noćašnjoj prometnoj nesreći stradali su mladići upravo iz Smokvice u dobi od 19, 22 i 24 godine.

Dubrovački vjesnik neslužbeno je doznao da su se trojica mladića zabavljala u jednom kafiću u Blatu. Kako je kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Neslužbeno doznajemo da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila, dva su vozača odlučili krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su se odlučili na vožnju glavnom cestom.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno Golfa 3, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine.

Nepregledan zavoj, mokar kolnik i, prema neslužbenim saznanjima, neprilagođena brzina rezultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo i kako doznajemo raspao se na pola. Kako piše Dubrovački vjesnik, brzina je bila tolika velika da na cesti nema niti tragova kočenja.

Policija je na mjestu događaja obavila očevid kojim je utvrđeno da nitko od nastradalih tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Mladići su bili vatrogasci, pripadnici DVD-a Smokvica, a dvojica su bili i jedinci. U povodu tragične smrti trojice mladića, proglašen je tjedan žalosti u Smokvici, od 3. do 10 siječnja.

– U povodu tragične smrti i sahrane naših mladih mještana koji su stradali u prometnoj nesreći 2. siječnja 2022., proglašavam tjedan žalosti u Općini Smokvica u trajanju od 3. do 10. siječnja. Tjedan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Smokvica i drugim javnim zgradama i mjestima na području Općine Smokvica. U slučaju da zastava nije na koplju, stavlja se crni flor preko zastave. U tjednu žalosti na javnim mjestima na području Općine neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svog poslovanja obavljanju primjereno tjednu žalosti. – stoji u odluci donesenoj danas na temelju članka 45. Statuta Općine Smokvica, a koju potpisuje prvi čovjek Općine Kuzma Tomašić.

– Ovakvu tragediju Smokvica ne pamti. Proglasit ćemo sedam dana žalosti, rekao je za Dalmatinski portal načelnik Općine Kuzma Tomašić.

Piše Jutarnji.hr

GRANIČNE KONTROLE

Prevozili 1096 sadnica biljke Cannabis Sative

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovacko-neretvanska

Pretragom je pronađeno 1096 stabljika Cannabis sative, kemijski i organski pripravci za uzgoja biljki, kao i uređaji koji se koriste za uzgoj marihuane.

U petak, 14. siječnja, izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupilo je teretno vozilo španjolskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji drž. Italije, a s kojim se kao suputnik nalazio 32-godišnji drž. Brazila.

Pregledom vozila utvrđeno je da se u istom nalazi 1096 sadnica indijske konoplje, za koju su carinskim službenicima predali popratnu dokumentaciju koja se učinila sumnjiva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog sumnje u moguće kazneno djelo, u dalje postupanje se uključio Odjel kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije ove PU te je u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom Dubrovnik, po nalogu suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku, izvršena pretraga predmetnog vozila.

Tijekom pretrage je izuzeto 1096 sadnica, za koje su počinitelji prilagali dokumentaciju da se radi o industrijskoj konoplji, međutim preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da se radi o stabljikama biljke Cannabis Sative koje su u sebi sadržavale znatno više od dozvoljenih 0,3 % Tetrahidrokanabinola. Pretragom su također izuzeti kemijski i organski pripravci kao i uređaji koji se koriste u nedozvoljenom uzgoju marihuane. Utvrđeno je da su biljke bile namijenjene makedonskom tržištu.

Nakon kriminalističkog istraživanja dvojica stranih državljana predani su pritvorskom nadzorniku nakon čega im je sudac istrage odredio istražni zatvor dok je ODO-u Dubrovnik protiv istih podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz čl. 190. st. 2. KZ-a.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije