Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U METKOVIĆU

Jedan član kokainske skupine sve priznao i pušten na slobodu

Dokazi protiv 44-godišnjaka su bili prilično solidni pa je tijekom ispitivanja odlučio istražiteljima priznati dobar dio cijele krijumčarske priče, navodi portal Dalmacija danas

Objavljeno prije

Ne piše se dobro Mati J. (59) i njegovoj supruzi Sanji M. (55) – to što su završili u istražnom zatvoru je trenutno manji problem, puno je ‘nezgodnije’ što je istražiteljima treći član njihove zločinačke organizacije – sve priznao!

Kako neslužbeno doznaje portal Dalmacija danas, dokazi protiv 44-godišnjaka su bili prilično solidni pa je tijekom ispitivanja odlučio istražiteljima priznati dobar dio cijele krijumčarske priče koja je okončana u srijedu spektakularnom akcijom u dolini Neretve u kojoj je angažirana interventna policija s ‘dugim cijevima’ te su pretražene kuće, skladišta, vozila,…

Uhićen je bračni par te 44-godišnjak, a kako stoji u zahtjevu za otvaranjem istrage protiv četvero osumnjičenih kojeg su podnijeli sa splitskog USKOK-a, od ožujka prošle godine kriminalna skupina je organizirala preprodaju 146 kilograma kokaina vrijednog preko sto milijuna kuna! A zaradili su više od 32 milijuna kuna tijekom cijele ‘operacije’.

Sve je krenulo uhićenjem 50-godišnjeg talijanskog državljanina Andrea M. na području Baćine koncem lipnja – u njegovom Mercedesu talijanskih registracija pronađeno je gotovo 25 kilograma kokaina vrhunske čistoće od gotovo 77 posto. Iako je završio iza rešetaka, on je četvrti osumnjičeni u ovoj priči, barem zasad jer nije isključeno da će biti još uhićenja.

Nakon toga su krenule tajne mjere nadzora, policija je pratila skupinu i njihove dogovore oko prodaje kokaina različitim kupcima na području Metkovića i Opuzena. Upravo je 44-godišnjak bio zadužen za predaju droge, po uputama šefice i njenog supruga, drže na tužiteljstvu. Kokain je stizao do Metkovića u kontejnerima s brodova iz Luke Ploče gdje ga je 44-godišnjak spremao do dolaska kupaca – jedan od njih je bio Talijan koji je, prema istražiteljima, najmanje dva puta uzimao ‘bijelo’, ukupno preko 40 kilograma, što je namjeravao dalje prodati u svojoj domovini.

Zanimljivo, tijekom akcije pretrage vile u Metkoviću koju su koristili supružnici, iako je nominalno vlasništvo njihove kćeri, nije pronađen inkriminirajući materijal. No, iz USKOK-a smatraju kako imaju dovoljno dokaza – pored snimki tu je priznanje 44-godišnjaka – pa je otvorena istraga te je sudac odredio istražni zatvor za Matu i Sanju zbog opasnosti od ponavljanja djela. Za to vrijeme je 44-godišnjak pušten na slobodu, izrečena mu je tek mjera opreza, preciznije mora se svaki tjedan javljati policiji u Metkoviću, – napisao je portal Dalmacija danas.

POLICIJA OBZNANILA DETLJE AKCIJE

U Luci Ploče zaplijenjeno preko pola tone kokaina

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji sa djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Ravnateljstvo policije) te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nakon uspješno odrađenih akcija u prethodnim mjesecima, nastavili su s intenzivnim postupanjem u području suzbijanja kriminaliteta zlouporabe droga.

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike.

Od početka ove godine ovo je već treći slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje.

Luka Ploče je pod posebnom opservacijom policijskih i carinskih službenika nakon što je u siječnju i ožujku ove godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska razbila dva lanca krijumčarenja kokaina koji je na isti način pristigao u Republiku Hrvatsku iz zemalja Južne Amerike te se trebao dalje distribuirati kopnenim putem u susjedne zemlje.

Zaplijenjeni kokain vrlo je visoke čistoće te je pronađen u kontejneru u kojem se prevozilo voće.

Nakon pronalaska droge uspostavljena intenzivna međunarodna i međuagencijska suradnja kako bi se utvrdilo sve točne okolnosti slučaja.
Procjenjuje se da bi zaplijenjeni kokain u uličnoj preprodaji dostigao vrijednost od preko 57 milijuna eura.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije organiziranog kriminaliteta utvrđeno je da Republika Hrvatska nije trebala biti konačno odredište zaplijenjenog kokaina već da je kokain bio namijenjen daljnjoj distribuciji na ilegalnim narko tržištima zemalja u regiji.

Sve ostale pojedinosti ne možemo iznositi s obzirom da se i dalje, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi kriminalističko istraživanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije