Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku saslušao je privedenog nasilnika Srećka K. (46) i odredio mu istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Kako prenosi Dubrovački vjesnik, istražni zatvor je trenutačni epilog incidenta do kojeg je došlo u ponedjeljak 21. listopada oko 22,20 sati na predjelu u ulici Vladimira Nazora u Pločama, na gradskom predjelu Soliteri. Kako smo doznali, Srećko K. je nezaposlen i bez zanimanja, a do incidenta je došlo zbog njegova pokušaja protupravne naplate duga, kojom prilikom je žrtvi, svome sugrađaninu (37) nanio teške tjelesne ozljede. Neslužbeno, doznali smo kako mu je slomio više rebara, zbog kojih ozljeda je žrtva završila na Odjelu traumatologije Kliničkog bolničkog centra u Splitu.

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo kako je napadač zbog navodnog duga od 700 kuna pokušao od sugrađanina neovlašteno i prisilno naplatiti navedeni iznos. Njegov napadaj je s prozora i balkona svojih stanova vidjelo više Pločana te su pozvali policiju koja je brzo intervenirala i privela ga u Policijsku postaju Ploče.

Piše: Ahmet Kalajdžić (Dubrovački vjesnik)