Ostanimo u kontaktu

UGINUO DUPIN

Iz tunela Soline širi se nesnosan smrad

Objavljeno prije

uginuli dupin, tunel Soline

Već deseti dan iz bivšeg vojnog tunela Soline (Raba – općina Slivno) širi se nesnosan smrad. Razloge neugodnog mirisa, koji se širi i smeta lokalnim mještanima i kupačima pokušali smo istražiti i u tome smo uspjeli.

Po neslužbenim informacijama očevidaca i mještana, prije deset dana, sa sredine pelješkog kanala Pomorska policija RH dovukla je u tunel uginulog dupina. Dupina su ostavili u tunelu, a priroda je uradila svoje. Uginula životinja počela se raspadati.

Mještani su pokušali zvati ponovo Pomorsku policiju, Lučku kapetaniju, Pomorski institut, Općinu Slivno-Ravno, nadležno komunalno poduzeće, ali svi su po dobroj staroj hrvatskoj navadi prebacivali nadležnost sa jednih na druge. Do danas nije bilo primjerene reakcije. Iz Općine Slivno navodno su rekli, da se svakako u tunelu Soline ne smije kupati…

Kako danas doznajemo prometna policija je poslikala dupina, jedno vrijeme čuvala pristup tunelu te otišla.

Za čudo je kako nadležne institucije nisu odmah, po dojavi reagirale i uklonile uginulog dupina, te izvršile obdukciju kako bi se utvrdio razlog uginuća. Na kraju će se vjerojatno komunalno poduzeće pobrinuti za lešinu i sanitarna služba sanirati mjesto na kojem je dupin bio odložen, kako ne bi došlo do neželjenog ekološkog incidenta.

Zahvaljujemo čitateljima na informacijama, koji su se trudili ukazati na ovaj nesvakidašnji problem, te se nadamo da će se isti ubrzo riješiti.

Nastavi čitati

PROMETNA NESREĆA NA KLADI

Izgubio nadzor nad vozilom i prevrnuo se u kanal

Objavljeno prije

Dana oko 18 sati u Metkoviću na Kladi se dogodila prometna nesreća u kojoj na svu sreću nije bilo ozljeđenih.

Kako doznajemo od očevidaca, pri ulasku u zavoj vozač je izgubio nadzor nad vozilom (BMW) i prevrnuo se na krov u kanal. Na svu sreću u kanalu nije bilo vode, a i vozač je bio sam u automobilu te je prošao bez ozljeda.

Na mjesto nesreće izašli su djelatnici policije, hitne pomoći i JVP Metković. Više detalja donosimo po završenom očevidu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije