Ostanimo u kontaktu

UGINUO DUPIN

Iz tunela Soline širi se nesnosan smrad

Objavljeno prije

uginuli dupin, tunel Soline

Već deseti dan iz bivšeg vojnog tunela Soline (Raba – općina Slivno) širi se nesnosan smrad. Razloge neugodnog mirisa, koji se širi i smeta lokalnim mještanima i kupačima pokušali smo istražiti i u tome smo uspjeli.

Po neslužbenim informacijama očevidaca i mještana, prije deset dana, sa sredine pelješkog kanala Pomorska policija RH dovukla je u tunel uginulog dupina. Dupina su ostavili u tunelu, a priroda je uradila svoje. Uginula životinja počela se raspadati.

Mještani su pokušali zvati ponovo Pomorsku policiju, Lučku kapetaniju, Pomorski institut, Općinu Slivno-Ravno, nadležno komunalno poduzeće, ali svi su po dobroj staroj hrvatskoj navadi prebacivali nadležnost sa jednih na druge. Do danas nije bilo primjerene reakcije. Iz Općine Slivno navodno su rekli, da se svakako u tunelu Soline ne smije kupati…

Kako danas doznajemo prometna policija je poslikala dupina, jedno vrijeme čuvala pristup tunelu te otišla.

Za čudo je kako nadležne institucije nisu odmah, po dojavi reagirale i uklonile uginulog dupina, te izvršile obdukciju kako bi se utvrdio razlog uginuća. Na kraju će se vjerojatno komunalno poduzeće pobrinuti za lešinu i sanitarna služba sanirati mjesto na kojem je dupin bio odložen, kako ne bi došlo do neželjenog ekološkog incidenta.

Zahvaljujemo čitateljima na informacijama, koji su se trudili ukazati na ovaj nesvakidašnji problem, te se nadamo da će se isti ubrzo riješiti.

Nastavi čitati

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Prepoznajete li osobu s fotografije i videa?

Objavljeno prije

Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ koje se dogodilo 15. rujna ove godine kada su na Gorici sv. Vlaha u Dubrovniku u potpunosti izgorjela dva osobna vozila te su nagorjela još tri vozila, moped i motocikl, objavljujemo fotografije i videozapis sa snimkom osobe koja se dovodi u vezu s ovim događajem.

Radi se o muškarcu starosti između 25 i 35 godina, visine oko 185 centimetara, srednje tjelesne građe.

Molimo građane da, ukoliko imaju saznanja o identitetu osobe sa snimke o tome, s punim povjerenjem, obavijeste Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail dubrovacko-neretvanska@policija.hr.

Video pogledajte u vrhu stranice, ili na poveznici.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije